Artikler, Tips

5 essentielle ting, du skal huske at tage med på backpackerturen

Står du overfor at skulle ud på en længere rejse som backpacker, overvejer du sikkert, hvad du skal have med på turen. En backpackertur varer ofte en del længere end en almindelig charterferie sydpå, og derudover vil du ofte få brug for andre ting, end når du pakker til en uges afslapningsferie.

Men er det din første rejse kan det være svært at forudse, hvad du kommer til at få brug for. Det afhænger selvfølgeligt af feriens karakter og hvor rejsen går hen, men der er alligevel nogle ting, som du altid bør huske på at få med på en længere rejse. Vi har fundet de seks vigtigste til dig:

Den rigtige rygsæk

Skal du være rigtig rygsækrejsende, skal du også have en rigtig ”backpack” – en rygsæk, hvor der kan være 10-20 kg. Den er noget mere handy end en kuffert, da du ikke skal bekymret for ujævnt terræn, hvor det kan være svært at trille rundt med sin kuffert. Gå ind hos en forretning, hvor er specialister, så de kan hjælpe dig med at finde den rigtige og indstille den, så den sidder optimalt på din ryg. Lad være med at fylde den helt op – du får rigelig mulighed for at købe en masse souvenirs på rejsen, og så er det irriterende at måtte smide andet ud til fordel herfor.

Penge, pas og visum

Det allervigtigste er dine penge/visakort, dit pas og eventuelle visum. Med det kan du komme langt! Flybilletter, rejseforsikringer og hotelbekræftelser bliver i dag sendt til din mail eller ligger online, og derfor har du altid en backup, så du i realiteten ikke behøver at printe det ud. Sørg for at ansøge om visum i god tid – det kan tage flere uger. Tjeck også, at dit pas ikke er nær udløbsdato, da du derved kan blive stoppet i tolden og nægtet indrejse.

Praktiske småting

Skal du på tur i junglen eller andre primitive steder, så husk at medbringe en lommelygte. I mindre landsbyer i eksempelvis mellem Amerika og Asien kan du risikere, at der ikke er lys efter klokken 20, hvor der er bælgmørk. Og skal du så på toilettet udendørs, er det ret belejligt at have en lommelygte. Derudover kan du risikere at skulle sove på en sovesal, hvor der ikke er sengelamper. Skulle du have brug for at finde noget i nattens mulm og mørke, er en lommelygte altid brugbar.

En hængelås kan du ligeledes få brug for, hvis du bor på hostel, hvor der er mulighed for at låse sine egendele inde i en boks, mens du er væk i løbet af dagen. Derudover kan du sikre din rygsæk en smule ved at låse to lynlåse sammen på tasken, så du gør det så svært som muligt for en eventuel tyv.

Gode ørepropper er særdeles anvendelige – både for at skærme for larm, når du skal sove, men også til koncerter, støj på langtidsbusrejser eller til flyveturene. Mange vælger at tage høretelefoner i ørerne og spille musik for at overdøve larm, men når det sker i for mange timer dagligt, kan det skade din hørelse. For meget støj i for lang tid dagligt, samt forkerte høretelefoner er skadeligt for din hørelse på den lange bane.

Et par rigtig gode travesko

Uanset om du skal på vandreture i bjergene eller trave byen tynd, så har du brug for godt fodtøj. Sko skal ofte have lidt tid, før de er gået til og ikke giver vabler efter længere tids brug. Når du er på rejse går du mange timer om dagen, og her vil det være ærgerlig, at skoene sætter en begrænsning. Så tag nogle med, der er gået til.

Nødvendig medicin

Sørg for at få købt det allervigtigste rejsemedicin før afrejse. Det meste kan købes i udlandet, men det er ærgerlig at bruge tid og kræfter på det, hvis du er syg og dårlig. Derudover skal du tjekke, om du har de rette vaccinationer, og om der eventuelt er behov for at du tager noget medicin undervejs på din rejse, f.eks. malariapiller.

Rejselitteratur

En guidebog er særdeles anvendelig på din tur. Selvom du kan købe dem på destinationen misser man nogle gange detaljerne, hvis man ikke er så stærk udi det engelske sprog. Desuden er det irriterende at bruge tid på at lede efter rejselitteratur, når du først er på destinationen. Rejselitteratur som eksempelvis Lonely Planet er desuden en god bog at have under planlægningen af rejsen, da der er gode råd til overnatning og seværdigheder på de forskellige destinationer.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *