English site
Eksotiske Marrakech og vandring i Atlas hos Berberne

Turkode: THMAT

19. apr 2014  -  26. apr 2014   Lukket for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 10.560,-
Udenrigsministeriet rejsevejledning

Intro

Eksotiske Marrakech og Atlas-bjergene med berber-landsbyer  

Marrakech er et sanseorgie. 1001 Nat - tilsat virkelighedens farver, lugte og larm. Vi starter og slutter ugen med at bo på et godt hotel, Hotel Ryad Mogador, der ligger ca. 30 min. gang fra Medinaen med Souk'en i det indre Marrakech. Turen her har fået så god feedback, så vi nu gentager turen både forår og efterår.

I modsætning til Marrakech byder Atlas-bjergene på fredfyldt stilhed. Vores vandring foregår ad muldyrstier og mindre grusveje mellem berberlandsbyer omgivet af terrassemarker og frugtplantager og over lave bjergpas med udsigt til bjergtinder. Vi overnatter i vores medbragte soveposer i gîtes d'etape (primitive herberger) med fælles bad og toilet.

Berberne er områdets oprindelige indbyggere. Med den arabiske indvandring i 1100-tallet blev de fortrængt til bjerg- og ørkenområderne. De fleste er i dag muslimer og taler både berbisk og arabisk. De udgør mellem 65 og 80% af landets befolkningen. Berberne er kendt som et meget venligt folkefærd - og er glade for besøg.

Vandringen i bjergene foregår med lokal berber-guide. Vores bagage og al mad til turen bliver båret af muldyr. Måltiderne tilberedes specielt til os. Frokosten nydes på ruten, øvrige måltider i de landsbyer vi overnatter i. Det betyder, at den enkelte deltager kun skal bære en let rygsæk med vand, ekstra tøj og alt det løse såsom solcreme, håndsprit og snacks.

Vandringen vil kunne klares af alle, der er i almindelig god vandreform, men på grund af mange løse sten kræves der vandrestøvler med kraftig profil og god støtte, og det anbefales, at man bruger teleskopstav. Sværhedsgraden er for det meste 2, men på enkelte, kortere strækninger med mange løse klippestykker og længere op- og nedstigninger sniger vi os op på niveau 3.

Rejsen ledes af en af Travelling Heels' stedkendte og erfarne turledere som er med hele ugen. Vandringen foregår desuden i samarbejde med en lokale guide, som taler fransk og engelsk.

Undervejs på turen bliver det muligt at tilkøbe en tur i Hammam og/eller hennafavning af hænderne!

Programmet på ankomst og hjemrejse kan variere en smule alt efter fly og flyændringer.

Program

Dag 1, Marrakech
Vi flyver til Marrakech (ca. 1 mio. indbyggere). Transfer til vores hotel, Ryad Mogador Menzah, der har pool og som ligger i 30 min.s gåafstand fra den gamle bydel, medinaen og markedet - souk'en. Efter en hvilepause går vi til medinaen, hvor vi spiser frokost. Derefter starter vi med en guidet rundtur i Marrakech, hvor vi får et indtryk af byens historie. Vi ser bl.a. Koutoubia-muskeen, et urte-apotek og Marrakechs souk, der er en myretue med små boder og butikker. Her kan købes alt fra Marokko-puder til gebis! Vi bliver kørt tilbage til hotellet og spiser en traditionel marokkansk middag i hotellets restaurant. Programmet kan variere en smule alt efter flytider.

Måltider: - / - / - 
Overnatning: hotel 

Dag 2. Kunsthåndværkermarked og fri tid
Vi besøger et stort kunsthåndværkermarked på Avenue Mohammed V, hvor varerne har faste priser. Man kan evt. gøre sine indkøb her (en god idé er at komme tilbage hertil på feriens sidste dag), eller man kan danne sig et indtryk af prisniveauet, inden man begiver sig ind i souk'en, hvor der skal pruttes om prisen. Souk'en er det oplagte sted at købe nødder og tørret frugt til vandreturen.
Resten af eftermiddagen er fri tid.
Vi spiser aftensmad sammen på en traditional restaurant og bliver kørt hjem til hotellet.

Måltider: M / - / - 
Overnatning: hotel 

Dag 3. Marrakech - Imi Oughlad - Tizi Oussem (Ca. 13 km, 7½ time inkl. pauser, ca. 600 stigning, ca. 600 m nedstigning.
Til slut ca. 200 m stigning) Tidligt om morgenen bliver vi hentet i bil. Vejen sydpå fra Marrakech snor sig smukt gennem kløften ved landsbyen Moulay Brahim og videre via højtliggende dale til de Vestlige Høje Atlasbjerge. Vores vandring starter efter ca. 1½ time i landsbyen Imi Oughlad i en højde af 1450 m. Foran os knejser Marokkos højeste tinde Jbel Toubkal (4167 m) og bjergene Aglzim (3650 m) og Aksoual (3847 m). 

Her møder vi vores berber-muldyrdrivere med de muldyr, som skal bære vores bagage og mad på hele turen. Vi følger en zigzaggende muldyrssti opad langs kornmarker og forbi bevoksninger af fyr og ene til passet Tiz n'tachete (2060 m). Herfra kan vi nyde udsigten ned over dale og landsbyer, før vi fortsætter nedad til en højde af ca. 1950 m. Her holder vi frokostpause. 

Eftermiddagen byder på afslappende, svagt nedadgående vandring, hvor vi passerer flere berberlandsbyer. Her dyrker man bl.a. æbler, valnødder og hvede, og holder geder, køer, får samt muldyr (til transport). Ved landsbyen Tizzi Oussem går stien stejlt opad til vores gîte d'etape (1850 m), hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Måltider M / F / A
Overnatning: Gite d'etape 

Dag 4. Tizzi Oussem - Tizi n'Mzik - Aremed (Ca. 9 km, 7 timer inkl. pauser, ca. 600 m stigning og 600 m nedstigning. Til slut ca. 100 m op.)
Efter morgenmaden zigzagger vi opad gennem en skov af ene i nationalparken Toubkal. Vi fortsætter over passet Tizi Mazik (2450 m), hvorfra der er en storslået panoramaudsigt over Imlil-dalen og dens landsbyer. Vi fortsætter nedad og holder frokostpause i valnøddetræernes skygge i Azib Bardoun. Vi fortsætter til landsbyen Aremed (1920 m) med snævre, snoede gyder, som slynger sig op ad bjergsiden. Vi spiser og overnatter i den lokale gîte d'etape, Atlas.

Måltider: M / F / A
Overnatning: gîte d'etape 

Dag 5. Udflugt til helligdommen Sidi Shamharouch og tilbage til landsbyen Aremed (Ca. 8 km, 6 timer inkl. pauser, kuperet rute med 350 m stigning og 350 m nedstigning) 
Efter morgenmad går vi langs et vandløb ind i en dal for at besøge en helligdom i den lille berberlandsby Sidi Chamharouch. Landsbyen ligger i bunden af dalen ved et vandfald, og husene er opført hulter til bulter op ad bjergsiden. Til denne landsby valfarter folk for at besøge en muslimsk helligdom - en såkaldt marabout, dvs. helgengrav. Ved denne helligdom, som formentlig stammer fra før-muslimsk tid, får vi mulighed for at betragte de besøgende. Ofte er det kvinder, barnløse eller ugifte, der beder for at få børn, eller en mand. Ikke-muslimer har ikke adgang til selve helligdommen. 

Vi nyder en kop myntete og kigger på butikkerne med smykker, tæpper m.m. Vores frokost nydes ved flodbredden, hvorefter vi går tilbage til vores landsby. Vi spiser middag hos en lokal familie, og senere er der mulighed for at prøve den lokale hammam, som vi får for os selv. Vi overnatter igen på vores gîte d'etape, Atlas.

Måltider :M / F / A
Overnatning: gîte d'etape 

Dag 6. Tidli-plateauet - Imlil - Marrakech (Ca. 4 km, 3 timer inkl. pauser ad kuperet rute)
Efter morgenmad vandrer vi til Tidl-plateauet, hvorfra der er flot udsigt over Ait Mizan-dalen. Vi fortsætter til Imlil, hvor vi nyder vores frokost under et skyggefuldt valnøddetræ. Derefter går vi på besøg hos nogle lokale kvindekooperativer; en enestående mulighed for at se, hvordan de berberske kvinder skaber et liv og en indtægt ved at lave kunsthåndværk og producere arganolie - en kostbar olie til ansigt, hår og krop, som Marokko er berømt for. Turen slutter med et besøg på det lokale kvindekooperativ, med bl.a. bageri, systue og sprogundervisning. hvor vi igen får en mulighed for at opleve en kultur helt tæt på. 

Derefter transfer (ca. 60 km) til Marrakech, hvor vi spiser middag på vores hotel. 

Måltider: M / F / A
Overnatning: hotel 

Dag 7. Marrakech: Fri tid i Marrakech
Tiden kan evt. bruges på at opleve den centrale plads - Djemaa el Fna - med slangetæmmere og friskpresset appelsinjuice eller på at fare vild i souk'en. Du kan gå på museum, tag bussen til det smukke nye kunstmuseum, besøge i et stort indkøbscenter hvor varerne har faste priser, gå på mærkevare-shopping i den nye bydel ... der er mange muligheder. Slut af med en kop myntete og udsigt over solnedgangen fra terrassen på en af de mange restauranter på Djemaa el Fna. 

Aftenen er fri til at gøre, hvad man har lyst til. Hvis der er stemning for det, slutter vi af med at spise middag sammen på en restaurant i medinaen efterfulgt af et sidste besøg på Djemaa el Fna, hvor det myldrer af liv om aftenen.
Bus til hotellet.

Måltider M / - / -
Overnatning: hotel 

Dag 8. Marrakech og hjemrejse
Transfer til lufthavnen og fly hjem. 

Måltider: M / - / -

Galleri

 • Frokostpause-paa-en-daemning-i-Imlil-dalen
 • Pige-Atlas-bjergene
 • vandring-i-atlas
 • Et-hvil-foer-nedturen
 • Figenkaktus---roer-den-ikke
 • Atlas-6-Boern
 • Atlas-4
 • en-smuk-dal-i-Atlas
 • Nedad-i-eftermiddagssolen
 • Atlas-3
 • Atlas-7-Boern
 • Butik
 • Lamper
 • frokostpause-i-Atlas
 • Marrakech -Dansere-paa-markedet
 • Marrakech -Markedet-1
 • Marrakech -Markedet-2
 • Marrakech -View-over-Markedet
 • Appelsin---snart-saft
 • En-traditonelt-klaedt-herre-i-medinaen-i-Marrakech
 • Slagterbutik-i-medinaen-i-Marrakech
 • Paa-markedet
 • Smukt-bygningshaandvaerk
 • Der-er-tradition-for-kakler---mange-kakler
 • Oulghazi
 • Skraedderfamilien
 • Gruppefoto-med-udsigt-paa-passet-Tiz-n Tachete Oktober2012
 • Paa-vej-mod-helligdommen-i-Sidi-Chamharouc
 • Paa-vej-ned-i-Imlil-dalen
 • Transport-med-muldyr
 • Vores-bagagebaerere.
 • Stork i Medinaen i Marrakech
 • Port i medinaen i Marrakech

Mere info

Turen er skabt i tæt samarbejde mellem Travelling Heels' turleder på turen, Inge-Lise, vores marrokanske guide og kontoret. Den er lavet ud fra et ønske om at kombinere den fantastiske vandring med en mulighed for at komme ind "bag forhænget" og møde de berbiske kvinder i deres hverdag. Denne unikke mulighed for fx at blive inviteret hjem og spise med en berber familie betyder så også, at man skal huske at være opmærksom på sit kropssprog og sin påklædning.

Forsikring: 
Det anbefales kraftigt, at du sikre dig, at du har en forsikring, der dækker hjemtransport ved sygdom. Da det gule sygesikringskort ikke dækker her.

Valuta:
Det har tidligere været ulovligt at ind- og udføre marrokansk valuta. En ændring er dog sket og det er nu tilladt. Det er dog også muligt at hæve både i lufthavnen og i hæveautomater ved hotellet ved ankomsten. Større indkøb klares nemmeste med Euro, så det er en god idé at medbringe denne valuta.

Vegatarisk ?
Vegetarmad er mulig på hele turen - såfremt du giver besked ved bookningen (eller i god tid: dvs. et par uger inden afrejsen).

Hammam og- henna?
Husk eventuelt at at medbringe kontante  Euro til betaling af hammam eller/og henna. Hammam er en slags dampbad og spa (kendes især fra Tyrkiet)- der er en stor oplevelse. Her bliver du nærmest skrubbet til din hud bliver babyblød - med en helt særlig teknik, sæbe og vandtemperaturer!


Nødvendigt udstyr:

Gode vandrestøvler, der er gået til.
Sovepose, der kan klare kølige nætter.
Varmt tøj til aftenerne i bjergene.
Varmt nattøj.
Kompas (er en god ting)
Drikkedunk og dagstursrygsæk til snacks, solcreme, vand osv.

Bagagen må desuden pakkes i en pølletaske, der kan bindes på ryggen af et muldyr.

Priser & booking

Eksotiske Marrakech og vandring i Atlas hos Berberne

Turkode: THMAT
Antal dage: 8 dage
Priser per person i dobbeltværelse
19. apr 2014 - 26. apr 2014  Lukket for booking  kr.  10.560,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: Ikke muligt

Inkluderet i prisen: 

Fly København - Marrakech t/r
Transfer
Danske turledere
Lokal guide
7 x Overnatning iflg. program
Forplejning ifølge program
Aktiviteter jf. program
Bagagetransport, muldyr og bus 

Ikke inkluderet: 

Drikkevarer inkl. drikkevand undervejs
Rejseforsikring
Evt. Afbestillingsforsikring
Drikkepenge til muldyrsdrivere, hjælp osv. undervejs - 100 Euro

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314