English site
Kvinde ved isbjerg ved Ilulissat Isfjord i Diskobugten, Grønland.
Ærø og Øhavsstien - De Luxe vandring

Turkode: THAER

12. sep 2014  -  14. sep 2014   Kun få pladser tilbage
30. maj 2014  -  1. jun 2014   Lukket for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 2.595,-

Antal dage
3 dage/2 nat (fredag formiddag - søndag eftermiddag)

Guide: Nina Kirstine Brandt

Sværhedsgrad: 2 - moderat
Du skal gå med dagsrygsæk med let oppakning (plads til solbriller, kamera, regntøj og drikkedunk).
Du behøver ikke at være i form til et marathon - distancerne er tilpasset grad 2, og tempoet bliver afpasset deltagerne.

Øhavsstien, Vandring i det sydfynske - Danmark dejligst

Intro

Ærø og Øhavsstien - De Luxe vandring med fast base

Svendborg – Ærøskøbing – Marstal – Søby – Ærøskøbing-Svendborg

Øhavsstien er en vandrerute på i alt 220 km, der går gennem det sydfynske landskab formet af istid og skiftende landbrugskulturer. Stien er under stadig udvikling og ikke en fast defineret oldtidssti.

Travelling Heels har på denne 3-dages tur valgt etapen Ærø - tur/retur fra Svendborg/Ærøskøbing. Ærø er noget helt unikt bl.a. på grund af dens fantastiske udsigter, forskellige landskaber og unikke kultur. Der vil på denne tur være indlagt forskellige kulinariske indslag i vandringen, lige som vandringen begge dage har fast base på det fantastiske B&B Vestergade 44 eller det hyggelige Hotel Ærøhus.

Turen har vi tilpasset Travelling Heels' weekendturskoncept, og derfor vil vi visse steder vælge omveje og genveje i forhold til den originale Øhavssti - for at kunne give dig som deltager den bedste oplevelse.
Dette er en stille og rolig weekend med let vandring. Vi vandrer godt nok 5-7 timer hver dag, men vi holder flere pauser undervejs, så alle kan være med - både dem, der går hurtigere og dem, der tager mere tid.
Distancen er overkommelig, så har du ikke vandret før, kan du teste, hvad kroppen siger til det. Tempoet bliver afpasset deltagerne, og der bliver god tid til at nyde udsigterne undervejs.
Turen er desuden en jomfrutur - og det betyder, at det er en tur, der er helt ny og som du, som deltager, derfor kan være med til at påvirke. Det betyder også, at der kan være små justeringer i programmet undervejs.

Program

Fredag: Svendborg-Ærøskøbing - Badehusene:  (4-6 km)

Vi mødes på Svendborg Station, hvorefter vi i samlet flok går ned til færgehavnen. Vi tager nu færgen til den gamle fisker- og købstadsby Ærøskøbing, der blev anlagt tilbage i middelalderen. Byen er bl.a. kendt for de smukke døre, skæve huse og de berømte badehuse fra 1920'erne, som vi vil se ved selvsyn i morgen. Vi går op til vores overnatningssted og indkvarterer os og bagagen. Derefter mødes vi igen og vandrer en tur langs Vesterstranden ud til Urehoved, hvor vi kan betages af de hyggelige badehuse fra dengang, hvor strandbeskyttelse ikke var et offentligt emne. Vi går tilbage til byen og får tid til at se de mange smukke huse i en by, der indtil 1867 juridisk var under Hertugdømmet Slesvig. Den Gamle Købmand og Dukkehuset er begge et besøg værd, ligesom det er et must at få en øhavsis nede på havnen. Om aftenen har Travelling Heels booket plads på en café, hvor vi kan nyde øens lokale gastronomi.

Forplejning: - / - / -
Overnatning: B&B/hotel


Lørdag: Ærøskøbing - Søbygård - Søby (19 km)
Efter en solid morgenmad pakker vi dagsrygsækken og madpakken. Vi vandrer nu ned langs havnen og ud af Ærøskøbing. Vi går tæt på vandet de første mange kilometer og mærker vinden og saltvandet i hår og ansigt. Ved diget over Stokkeby Nor kan vi måske være heldig at se en trane eller to, men ellers vandrer vi videre langs vandet, forbi rester af gamle skove, tegludskibningssteder og vandhuller med klokkefrøer.

I dag er det meste af Ærø skovløs, da træet blev brugt til teglbrænding og skibe, men staten har dog genplantet lidt skov hist og pist. Derefter går vi ind i et smukt kuperet landskab, der blev etableret i 2005 som Ærø Naturpark. Her afgræsser heste og køer området, der ellers får lov at passe sig selv og udfolde sin mangfoldighed. Vi stikker op ad den gamle hovvej - til hoveriarbejdet for Søbygaards herremand - og ender oppe ved Søbygaard. Her indtager vi vores medbragte frokost - hvis vi har kunnet vente så længe - og får måske en rundvisning eller ser en af stedets skiftende udstillinger. Borganlægget stammer tilbage til 1100-tallet og er et usædvanligt bygningsanlæg. Og så er udsigterne helt uovertrufne.
Vi vandrer videre forbi Vitsø Nor, der tidligere var en fin fjord, men nu skal udvikles til sø og naturplejeområde.
 
Nu er vi næsten ved målet, Søby, som er en nyere havne- og fiskerby. Vi returnerer til Ærøskøbing via bus, hvor vi lige har tid til at slappe af og hvile ryg og ben, inden vi skal ud og spise aftensmad.

Til aftensmaden har Travelling Heels bestilt bord på en hyggelig lokal restaurant eller café.

Forplejning: M / F / -
Overnatning: B&B/Hotel

Søndag: Ærøskøbing - Marstal - Ærøskøbing - Svendborg, (13-15 km)

Efter morgenmad pakker vi sammen og stiller vores bagage i receptionen. Vi forlader derefter vores skønne overnatningssted og vandrer ad Nevrestien med kurs mod søfartsbyen Marstal. Ad markstier, en smule landevej og langs med vandet, vandrer vi af sted over den østlige del af øen, hvor vinden altid er oplagt til tagfat.

Vi vandrer videre forbi Gråsten Nor, hvor vi måske er heldige at se sjældne fugle, og derefter over strandenge, hvis særlige græstuer vidner om århundrede uden opdyrkning. Vi traver gennem Skovlandet ad gode stier og videre ind gennem Bondebyen Marstal, der igennem mange år var socialt adskilt fra skipperbyen Marstal. Vi ender inde i centrum af Marstal, som det hele hedder i dag, hvor vi lige vil smutte forbi en café og smage på øens chokolade og bolsjer - Øhavets chokolade og Ø-bolsjer.  Øhavets chokolade fremstilles på Marstal Vandrehjem og indeholder de fineste råvarer fra hele det Sydfynske Øhavsområde.

Derefter tager vi bussen retur til Ærøskøbing, hvor der måske er tid til en is eller en kaffe, inden færgen - alt efter vores vandretempo.

Vi siger farvel og forhåbentlig på gensyn.

Forplejning: M / F / -

Da turen er baseret på den lokale transport, kan der forekomme et par ventetider, men altid et sted, hvor der kan nydes noget koldt eller varmt - og slappes af, mens man venter.

Galleri

 • AEroe-udsigt-1
 • AEroe-stemning-5
 • AEroe-stemning-6
 • AEroeskoebing-7
 • AEroeskoebing-11
 • AEroeskoebing-12
 • AEroeskoebing-8
 • AEroeskoebing-3
 • AEroe-doer-3
 • AEroe-doer-1
 • Soebygaard-1
 • Marstal-Vandrehjem
 • Marstal
 • Badehusene-paa-AEroe-4
 • Badehusene1

Mere info

Sværhedsgrad: 2 - moderat
Du skal gå med en dagstursrygsæk, hvor der også skal være plads til lidt fælles frokostudstyr og te-kaffe-udstyr foruden dit egen grej. Du behøver ikke at være i form til et marathon - distancen er moderat, og tempoet bliver afpasset deltagerne. Det er dog vigtigt med gode vandresko eller vandrestøvler, der er gået til. Desuden skal du selv kunne trække eller bære din bagage til og fra færgen.

Antal kilometer pr. dag ca
.: mellem 15 og 19 km.

Det praktiske:
Hvor starter turen: Svendborg togstation
Hvor ender turen: Svendborg togstation

Mødetid: Fredag kl. 14:30 mødes vi foran togstationen i Svendborg (ændringer kan forekomme i afgangstidspunkt pga. færgen - du vil få direkte besked herom).
Herfra vandrer vi ned til færgen i samlet flok.

Parkering: Der findes gode parkeringsmuligheder bagved Svendborg Togstation eller oppe på de kommunale parkeringspladser i Voldgade (forlængelse af Skt. Jørgens Vej)

Priser & booking

Ærø og Øhavsstien - De Luxe vandring

Turkode: THAER
Antal dage: 3 dage
Priser per person i dobbeltværelse
12. sep 2014 - 14. sep 2014  Kun få pladser tilbage  kr.  2.595,-  Book denne rejse
30. maj 2014 - 1. jun 2014  Lukket for booking  kr.  2.595,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse:

Prisen inkluderer:

 • Overnatninger i Ærøskøbing på B&B/hotel
 • Færge: Svendborg- Ærøskøbing - Svendborg
 • 2 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • Te og kaffe undervejs
 • Lokal transport
 • Lokalkendt turleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til Svendborg Station
 • Transport fra Svendborg Station
 • Aftensmad
 • Evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer og cafe besøg 
 • Snacks, chokoloade og evt. energibarer

Minimum antal deltagere:
Turen gennemføres ved minimum 6 deltagere

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314