English site

Nekselø er en ø, som tit bliver glemt eller overset. Og det med urette. Her er et par skønne vandreruter, en fantastisk natur og en spændende lille historie at undersøge. Vi byder derfor på en ø-vandring, der inkluderer guide og kaffe/te - og en færgetid, som gør, at alle kan nå at være med.

Ø-dag - 1 Dagstur til Nekselø

Turkode: ØNEK

18. maj 2014  -  18. maj 2014   Lukket for booking
24. aug 2014  -  24. aug 2014   Åben for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 298,-

Antal dage
1 dag

Sværhedsgrad: 1- 2 - let til moderat
Det er en trænings- og hyggetur.

Intro

Nekselø - endags pigetur til en ø-perle

Nekselø - Den naturskønne fredede ø i Sejerøbugten.

Vi går øen rundt (ca. 6 km), og har hele tiden en storslået udsigt til Odsherreds storslåede istidslandskab.

Lidt om Nekselø:
Nekselø har en meget speciel natur i forhold til resten af Danmark. Den ligger i området med det såkaldte "storebæltklima", der er kendetegnet ved betydeligt mindre nedbør, flere solskinstimer og mildere vintre end resten af landet. Det har medført, at øen her en lang række plante- og dyrearter, som er tilpasset dette steppeagtige klima. Hele øen blev fredet i 1951 af beboerne.

Der er ca. 20 fastboende på Nekselø.

Prøv denne nye Ø i vores koncept: Ø-vandring!

Program

Nekselø - Smuk vandredag i Sejerøbugten

Vi mødes i Havnsø kl. 11:30, hvor vi i samlet flok går op på færgen til Nekselø, der afgår kl. 12. Overfarten tager ca. 20 minutter. Billetterne køber vi individuelt om bord. 

Nekselø ser egentlig ikke ud af meget, når man står på kajen i Havnsø og kigger ud på den. Men tag ikke fejl. Nekselø er en fantastisk vandreø med store kontraster og har af samme grund været fredet siden 1951. Som en ekstra bonus byder øen på sjældne blomster og et rigt fugleliv, og kommer man i forsommeren, kan man være heldig at se og høre klokkefrøer, der er fredede i Europa. 

Efter ankomsten til Nekselø holder vi en kort pause, så vi kan benytte toiletter og få tanket frisk vand, inden vi starter på vores træningsvandretur rundt om øen. Der er ca. 12 km, når man som vi kombinere de to ruter, der føre hele øen rundt. Det bliver i forskelligt terræn, og vi kommer ca. til at bruge ca. 4 timer på turen, alt afhængigt af antal pauser og ønsker for information undervejs. 

Vi vandrer af sted ad grusveje og trampestier; gennem et flot landskab med stengærder, høje skrænter, som afgræsses af får, engdrag, marker og overdrev med løsgående kvæg. Nekselø har foruden sin interessante flora og fauna også en spændende historie. Øen er i dag en af de få privatejede øer - en status øen fik, da bønderne i 1805 købte øen af deres tidligere lensherre af Krogerup Gods. 

Når vi har gået lidt af turen i den smukke afvekslende natur, finder vi et sted at nyde vores medbragte frokost. Det kunne eksempelvis være på toppen af en af de høje skrænter mod vest; forhåbentlig, med lidt tid i solen og en fantastisk udsigt for øjnene. Vi får dog også tid til at smut omkring den søde lille landsbykirke fra 1931 og måske også forbi Nekselø Galleri, hvor der er skiftende udstillinger med kunstnere med tilknytning til øen. Nekselø er en smukt dansk ø af den helt smukke slags, hvor vi forhåbentlig får prøvet benene og vandrestøvlerne af - i godt selskab. Med sit varierede terræn er Nekselø nemlig perfekt til dem, der gerne vil prøve vandreformen af i smuk natur. 

Færgen går hjem kl. 16 til Havnsø. Derefter er det farvel og forhåbentlig på gensyn.

Galleri

  • Nekseloe juni-2013 1 Inger-Hansen
  • Nekseloe juni-2013 5 Inger-Hansen
  • Nekseloe juni-2013 4 Inger-Hansen
  • Nekseloe juni-2013 3 Inger-Hansen
  • Nekseloe juni-2013 2 Inger-Hansen
  • Nekseloe-faergen
  • Nekseloe Landskabet1
  • nekseloe-soe
  • Kajakfolket-ved-Nekseloe

Mere info

Sværhedsgrad: 

Grad 1-2 Turen egner sig godt til nybegyndere og andre, der gerne vil på en let vandretur 

Praktisk: 

Vi mødes kl. 11:30 ved parkeringspladsen i Havnsø (foran færgerne til Sejerø og Nekselø). Her tager vi færgen, der afgår kl. 12:00 - så er du selv kørende i bil, kan du møde os her ved færgelejet kl. 11.30.

Travelling Heels medbringer brænder til at koge vand til kaffe og te. Mad, snacks og andre drikkevarer skal du selv medbringe. Billet til færgen køber du selv, på færgen. Turlederen guider vandringen og fortæller om, hvordan man får mest ud af sine vandreferier, undgår ømme fødder, håndtere at gå med rygsæk - og deler gerne ud af dine vandrehistorier fra de efterhånden mange lande, som hun har besøgt og guidet. 

Nødvendigt udstyr: 

Du kan deltage på denne tur uden særlig meget udstyr og beklædning. Du skal dog have følgende for at kunne deltage: 

Gode vandresko eller vandrestøvler og gerne med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at have dit fodtøj skal være gået til inden turen.
Regntøj
Vandflaske (min. 1 liter)
Madpakke
Krus - eller drikkemug
Solbriller og solbeskyttelse
Og husk endelig også kamera
Priser & booking

Ø-dag - 1 Dagstur til Nekselø

Turkode: ØNEK
Antal dage: 1 dage
Priser per person i dobbeltværelse
18. maj 2014 - 18. maj 2014  Lukket for booking  kr.  298,-  Book denne rejse
24. aug 2014 - 24. aug 2014  Åben for booking  kr.  298,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse:

***OBS*** Der kan ikke bestilles afbestillingsforsikring på denne tur(Da Gouda's minimumspris er kr. 75,00)

Pris og booking Deltagerprisen inkluderer: 

Tilmelding og program
Travelling Heels turleder
Kaffe og the

Hvad der ikke er inkluderet:

Transport til og fra Havnsø
Færgebillet
Madpakke og drikke 

Færge billet: En tur/retur koster DKK 80,- og et 10-turskort kan købes for 770 DKK, hvis man har lyst at gå sammen.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314