English site
Rold Skov i løb (de luxe)

Turkode: THRL

11. jul 2014  -  13. jul 2014   Lukket for booking
Pris pr. person: 
fra kr. 3.450,-

Antal dage
3 dage/2 nætter

Sværhedsgrad: 2-3:- moderat til udfordrende
Du skal være i nogenlunde god form og kunne løbe 10 km på ca. 7. min. pr. kilometer. Ring hvis du er i tvivl. 


Tempoet afpasses naturligvis deltagerne undervejs, og det er muligt at gå undervejs.

Intro

Rold Skov er Danmarks største skov. Her er troldeskov, løvskov, urskov og sågar en skovhave, hvor vi skal opleve træer fra hele verden. Rold Skov er meget mere end skov - det er også store lysåbne arealer dækket af lyngtæpper samt vandrige kilder med et særpræget dyre- og planteliv. Bronzealderhøjene ligger tæt i skoven og vidner om en fortid som kultsted.

Vi ankommer fredag eftermiddag og indkvarterer os lige i hjertet af Rold Skov på Comwell Hotel Rebild Bakker - kun et stenkast fra Rebild bakker. Efter de enkelte dages løbeture, der varierer mellem 8 og 20 kilometer, vil vi om aftenen nyde stedets udsøgte gastronomi. Ligeledes kan dem, der ønsker det, tilkøbe adgang til hotellets wellness-afdeling (pool, sauna og damp).

Travelling Heels tilbyder igen i 2014 denne skønne løbeweekend i Rold Skov. På en enkelt weekend bliver du præsenteret for forskellige og udsøgte dele af den flotte og afvekslende natur, der findes her i Rold Skov. I løb går det bakke op og bakke ned, langs åer, forbi jordfaldshuller, rundt om en sø og gennem Rebild bakker til fantastiske udsigtspunkter, frisk kildevand og får i flokke. Turen er for alle løbere, da der bliver tid og mulighed for både at gå og sætte sit eget (lave, høje eller medium) løbetempo.

Program

Fredag: Rebild Bakker, 8 km

Året rundt er Rebild Bakker et imponerende syn - smukkest om efteråret med blomstrende hedelyng, så langt øjet rækker. Midt i herligheden ligger en stor naturlig amfiscene, dannet af en række små dale. Her fejrer dansk-amerikanere hvert år den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli med fest, taler og musik. Området er købt af udvandrere og skænket til den danske stat på betingelse af, at det skal henligge i naturtilstand, være tilgængeligt for alle samt danne rammen om arrangementerne 4. juli.

Vi starter vores løbeweekend ved Lincoln Bjælkehytten, løber ned gennem festpladsen og er snart omgivet af græssende får og høje flotte bakker, der frister med en betagende udsigt. Vi tager en afstikker eller to, nyder den høje himmel og indsnuser den krydrede duft af revlingerod.

Så skifter landskabet - vi tager en tur gennem Troldeskoven med de flerstammede, knortede og krogede bøgetræer, som her på egnen kaldes "purker". Troldeskoven er udlagt som naturskov, så døde og væltede træer får lov at ligge for at give gode vækstbetingelser for insekter, svampe og fugle.

Forplejning: - / - / -
Overnatning: Hotel

Lørdag: Mosskov, 17 eller 20 kilometer
Efter en god og solid morgenmad laver vi en let opvarmning, briefes om dagens løberute og løber derefter afsted. Forude venter jordfaldshuller, moser med klokkelyng og den kødædende plante soldug, særprægede træer og måske en af Røverne fra Rold? Fra gammel tid har denne del af skoven været forbundet med uhygge og voldelige overfald. Rejsende frygtede, med rette, turen gennem skoven, hvor Røverne fra Rold lå på lur. Først i 1830érne lykkedes det at komme uvæsnet til livs, da en bande på flere hundrede røvere blev optrævlet og stillet for retten. Alt ånder fred og idyl, når vi i dag fortsætter hele vejen gennem Stendalen, passerer det åbne landskab ved Rebild Skovhuse og løber under jernbanen til Den Jyske Skovhave, hvor vi tager os tid til at se samlingen af over 130 forskellige træer og buske fra det meste af verden - hvem lokaliserer først skovens største træ, en Grandis fra 1896 på cirka 45 meter?

Vi løsriver os og sætter kursen mod Store Økssø og Mosskovpavillionen, hvor du kan vælge at nyde udsigten, tage en rask dukkert eller løbe med på en tre kilometerlang tur rundt om søen. Hvis Mosskovpavillionen har åbent, kan du lade dig friste af kaffe og kage i hyggelige omgivelser. Så begiver vi os ud på sidste del af turen, som fører os forbi Lille Økssømose og et nyopført fugletårn med en storslået udsigt over mosen. Efter at have nået Jætternes Baghave, løber vi videre og nyder de gamle bøge- og egetræer, før vi sætter kursen mod jernbanen, som vi følger et godt stykke, indtil vi drejer af mod Rebild.

Hjemme på hotellet venter endnu et dejligt måltid og en forhåbentlig stjerneklar nat - så husk en varm trøje, hvis du vil med ud og se på stjernerne.

Forplejning: M / F / -
Overnatning: Hotel

Søndag: Kilderne ved Lindenborg Å: 7 eller 15 km
Efter morgenmad og nedpakning af bagagen, varmer vi lidt op og får information om dagens etape og de kulturelle tilbud efter løbet. Vi løber nordpå op gennem Ravnkilde bakker med gamle løvtræer, til vi rammer grusvejen, der følger Lindenborg Å.

Efter et åbent område kommer vi til Bjergeskov, der byder på gravhøje, en gammel naturskov af egetræer og tætte, mørke granbevoksninger. Mens vi slukker tørsten ved den vandrige Blåkilde, kan du overveje, om du vil løbe en nem og kort vej tilbage for at få en 7 kilometerlang tur eller fortsætte ud på den15 kilometerlange distance. Turlederen laver en afstikker til Gravlev Sø, før hun tager dig med nordpå til indhegningen med den fredede og smukke orkidè, Fruesko. Vi nyder det kuperede terræn på vejen tilbage mod Lindenborg Ådal og holder udkig efter blå kærhøg, der kredser over engene. Vi finder trædestenene, der fører os tørskoede over Ravnkilde, som består af flere kilder, der vælder op og skaber et sumpet område.

Kort før vi er tilbage ved udgangspunktet, kommer vi forbi det hus, hvor den berygtede og berømte krybskytte, Lars Kjær holdt til. Efter en lækker frokost på hotellet, kan du slutte opholdet i Rold Skov af med at være kulturel. I gåafstand af hotellet er der mulighed for at se kunstudstilling, forlyste sig med folkedans i Spillemandsmuseet, studere udvandrernes historie eller fylde depoterne med godt bagværk i hyggelige omgivelser. Efter en indholdsrig og oplevelsesmættet weekend er det tid kl. 15 til at sige farvel og ønske hinanden "på gensyn!"

Forplejning: M / F / -

Galleri

 • Orkide
 • Rebild-2
 • Rebild-Bakker
 • Rold-Skov-2
 • Rold-Skov-3

Mere info

Mere info

Mødested:
Hotel Comwell Rebild Bakker - receptionen (der er ca. 1 km. fra Skørping Station)Mødetid: Kl. 14:00 ca. - kan evt. aftales individuelt i forhold til den offentlige transport.

Sværhedsgrad: 2
Turen egner sig godt til begyndere og andre, der gerne vil på en let løbeweekendtur. Du skal dog kunne løbe 10 km - i et tempo, der svarer til 7 min. pr. kilometer. Du kan også vælge at gå strækninger, men det er jo ikke nær så sjovt. Du skal kun løbe med en lille løberygsæk til egen vand, mad og evt. lidt toiletpapir i en pose. Terrænet er klassisk dansk - med rullende bakker og bløde dale og underlaget gode grus- og skovstier. Er du i nogenlunde fysisk form, kan turen klares.

Nødvendigt udstyr:
Løberygsæk:
Til vand, mad, toiletpapir.

Fodtøj:
Godt løbesko, der er løbet til.

Feltflaske:
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke og lette at have i tasken.

Ved tilmelding fremsendes en detaljeret pakkeliste.

Priser & booking

Rold Skov i løb (de luxe)

Turkode: THRL
Antal dage: 3 dage
Priser per person i dobbeltværelse
11. jul 2014 - 13. jul 2014  Lukket for booking  kr.  3.450,-  Book denne rejse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1490,-

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Travelling Heels løbeturleder
 • 2 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • Alle overnatninger (i delt dobbeltværelse) 
 • Løbeturleder
 • Adgang til Hotel Comwell Rebild Bakkers velværefaciliteter (ikke ekstra aktiviteter som massage og lignende)
 • Dækning af Rejsegarantifonden

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Transport til og fra Skørping/hotel
 • Snacks m.v.
 • Drikkevarer (øl, vin, sodavand osv.)
 • Evt. forsikringer (afbestilling og rejseforsikring)
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314