English site

Antal dage: 10 dage/9 nætter

Guide:

Sværhedsgrad: 3 - moderat
Du ikke behøver at have meget erfaring, men du skal være i god form på denne tur. Det er ikke en typisk nybegyndertur, men vi har haft nybegyndere med på turen, som har haft en god tur. Du skal forvente at starte turen med ca. 14 kg. bagage, medmindre du har letvægtsudstyr eller er god til at pakke let.

Tempoet på turen bliver moderat og der er indlagt pauser hver time, så der er tid til at få en tår vand eller spise en bid brød. Vi vandrer ca. 5-6 timer effektivt hver dag.

Intro

For femte år i træk tager vi til Hardangervidda og vandrer fra nord til syd. Vi er simpelthen så begejstrede for dette, nordeuropas største fjeldplateau, der tilbyder klassisk vandring i smuk, varieret og relativt ubesøgt terræn.

Denne tur er for dig, der kunne tænke dig at komme ud på en rigtig fjeldtur i et terræn, der ikke er overrendt. Det er et område og terræn, der er kuperet og varieret, men uden ekstreme stigninger. Alle, der besidder godt humør, en rimelig form og lysten til at komme helt tæt på naturen, kan deltage.

Der bliver dagsvandringer på ca. 6  timers effektiv vandring. Turen går over Hardangervidda fra nord til syd gennem et varieret terræn, der er velegnet til nybegyndere i god form og dig, der godt vil vandre i klassisk norsk fjeld.

Varieret vandring
Hardangervidda fjeldplateau er et særligt område i Norge, hvor du virkelig kan få fornemmelsen af at være i et ubeboet og til tider også goldt område. I starten og slutningen af turen går vi gennem frodige dale og enge, stille vandløb og fossende elve. Undervejs møder vi gamle sæterhuse, græssende får og mange spændende geologiske formationer.

Program

Fredag, afgang med Oslofærgen sen eftermiddag

Vi sejler til Oslo og overnatter i 4-personers kahytter. Vi mødes kl. 16 ved terminalen. På vejen til Oslo er der tid til almindelig hygge og guiden vil naturligvis fortælle om ugens program, vise kort over området osv.

Forplejning: -/-/-
Overnatning: 4-sengs kahyt

Lørdag, ankomst til Hardangervidda og afsted i fjeldet

Ankomst til Oslo om morgenen og videre med indenrigs tog og bus. Vi er fremme tidligt eftermiddag ved startstedet på vores vandring. Undervejs fordeler vi fællesudstyret og pakker rygsækkene.

Efter ankomst stiller vi rygsækkene og går op til Vøringsfossen. Herefter starter vi simpelthen vores tur i fjeldet. Rutens start er lidt hård, da den starter med en stigning, men vi tager det i stille tempo og efter et stykke tid kommer vi op over trægrænsen og kan nyde udsigten og de store vidder. Vi slår lejr efter et par timers vandring.

Forplejning: -/-/A
Overnatning: telt

Søndag, Hardangervidda nationalpark

Selve dagsetaperne vil blive afpasset undervejs. Hver aften laver guiden en gennemgang af næste dags program. Herunder er en omtrent skitse over turen, men som sagt vil den blive afpasset undervejs. Du skal regne med ca. 5 timers effektiv vandring hver dag.

Vi fortsætter vandringen sydover og kommer ind i selve nationalparken. Vi fornemmer nu tydeligt, at terrænet og landskabet er skiftet og, at vi nu befinder os højere oppe på plateauet. Vi finder et smukt sted at slå lejr lidt før hytten. Dagsetapens længde afpasses formen, humøret og vejret.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Mandag, videre sydover mod hytten Hadlaskard

Hvis vejret er klart har vi udsigt til den meget karakteristiske top Hårteigen. Vi går oppe i terrænet med udsigt til dalen, hvor vi sidst på dagen går ned og slår lejr. Her kan vi også proviantere. Hvis der er stemning for det, kan vi lægge forbi Hårteigen.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Tirsdag, vandring i varieret terræn, få mennesker

Nu begiver vi os længere ind på plateauet og terrænet er mere varieret. Vi skal blandt andet igennem et såkaldt skår, hvor vi udelukkende skal gå på sten. Underlaget skifter dog hurtigt til igen at blive mere fast. Ude af skåret kommer vi efter få minutter til et bedårende tidligere fåreholdersted, hvor det er oplagt at holde pause. Det kan også være, vi vælger at slå lejr her.

For at komme videre fra denne lille oase skal vi over en elv og op i terrænet. Det er lidt stejlt og enkelte steder også lidt udsat, men vi hjælper hinanden og stykket er ganske kort. Herefter går vi på toppen af fjeldet med fossende elve på begge sider.

Det landskab, vi nu møder er mere goldt og åbent end det, vi tidligere har set. Vi finder et egnet sted at slå lejr. Her er virkelig tale om et ubeboet område, hvor der ikke kommer mange vandrere. Der er ingen hytter, så det er kun de ”seje” vandrere med telt, der kan overnatte her.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Onsdag, videre sydover mod hytten Litlos

Nu kommer vi til en af de store hytter i området, Litlos hytten. Den ligger smukt ved en stor sø, hvor der er gode fiskemuligheder. Tag eventuelt en rejsevenlig fiskestang med og prøv lykken. Mon ikke, der også er nogle, der kunne have lyst til at tanke op med lidt chokolade, chips eller andet fra hytten.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Torsdag, mod sydvest ud gennem Vivassdalen

Efter Litlos kan man vælge at gå stik syd eller holde lidt mod sydvest. Vi vælger det sidste for at komme ud gennem den fantastisk flotte Vivassdalen. På begge sider har vi relativt stejle fjeldsider og i dalen løber en stor sø, hvori fjeldtoppe og sne spejles. Vi skal blandt andet gå langs en stejl fjeldside, hvor der i tidernes morgen har været et stort stenskred. Der er ingen vej udenom dette stenskred, da den markerede sti går gennem de store stenblokke og småsten.

Vi slår lejr ved bredden af den store sø i dalen og nyder den flotte udsigt.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Fredag, mod Middalsbu hytten og overnatning

Vi afslutter turen i en fin lille selvbetjent hytte. Selve vandreturen dertil er smuk, hvor vi går ud af dalen med udsigt til den store Valldallsssvatnet.

Vi har nu tilbagelagt strækningen Hardangervidda fra nord til syd og det skal fejres med en overnatning og et festmåltid. Selvbetjeningshytterne er hytter, hvor der ingen betjening er, men der findes et stort madlager, så man kan lave sin egen mad uden at skulle medbringe den.

Middalsbu hytten ligger yderst i Middalen lige ved elven og med udsigt over Valldallsvatnet. Der er ikke så mange turister i dette område og det er derfor et godt sted at slutte turen, inden vi igen skal tilbage til civilisationen.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: selvbetjent hytte

Lørdag, den sidste fjeldluft og afgang mod Oslo

Efter morgenmad bliver vi hentet af den lokale taxa, der kører os til Røldal, hvorfra vi skal videre med bussen mod Oslo. Der er tid til at gøre indkøb i Røldal og tanke op til hjemturen. Efter ankomst til Oslo har vi et par timer inden bussen afgår mod København. Vi finder et hyggeligt sted og spiser noget god mad efter en uge i fjeldet med frysetørret proviant. 

Forplejning: M/-/-
Overnatning: bus

Søndag, meget tidlig ankomst i København 

Vi ankommer tidlig søndag morgen tæt ved Banegården i København og tager afsked efter en uges skønne oplevelser, der forhåbentlig har givet fornyet energi og mange gode minder.

Bemærk: Ændringer kan forekomme af hensyn til vind og vejr. Det er turlederens ansvar og ret at omlægge ruten af hensyn til gruppens sikkerhed.

Galleri

 • Haukeliseter-Fjeldstue
 • Aftenhygge
 • Aftenro-i-lejren
 • Annemette-paa-bro
 • Frokostpause-i-solen
 • Fuglespotning
 • Faar-og-vandrere
 • Gennem-Vivassdalen
 • Koncentration-ved-krydsning
 • Krydsning-af-elv
 • Koeer-i-lejren
 • Madlavning
 • Morgenudsigt-fra-teltet
 • Optankning-af-vand
 • Pause-i-fjeldet
 • Regntoejet-kom-i-brug
 • Rygsaekken-skal-pakkes-rigti
 • Seje-toeser
 • Stenhuse-i-fjeldet
 • Vandring-i-loese-sten

Mere info

Sværhedsgrad 3 - moderat


Du ikke behøver at have meget erfaring, men du skal være i god form på denne tur. Det er ikke en typisk nybegyndertur, men vi har haft nybegyndere med på turen, som har haft en god tur. Du skal forvente at starte turen med ca. 14 kg. bagage, medmindre du har letvægtsudstyr eller er god til at pakke let.

Tempoet på turen bliver moderat og der er indlagt pauser hver time, så der er tid til at få en tår vand eller spise en bid brød. Vi vandrer ca. 5-6 timer effektivt hver dag.

Priser & booking

Guide: Trine Markvardt

Prisen inkluderer:

 • Færge København - Oslo med overnatning i 4 sengs kahyt
 • Bus Oslo - København
 • Al øvrig transport i Norge
 • Forplejning ifølge program
 • Fællesudstyr: telte, kogegrej, førstehjælp, kort, kompas mv.
 • Travelling Heels-turleder
 • Rejsegarantifond

Prisen inkluderer ikke:

 • Personligt udstyr
 • Evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. rejseforsikring 
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314