English site

Nye datoer på vej!

Antal dage: 10 dage/9 nætter

Guide: Anne-Mette Nørregaard

Sværhedsgrad: 4 - udfordrende
I Jotunheimen kan underlaget være ujævnt og vådt og dermed tungt. Du skal selv bære din bagage i mange dage, så en rigtig god grundform og stærke led er påkrævet samt gode vandrestøvler. Du må ikke være nybegynder, når du påbegynder turen.

Intro

Bemærk - ny rute!

Vandring med telt blandt Norges højeste fjelde,  topbestigning og vandring på den berømte Beseggen.

Vi har i år valgt at forny vores vandretur i smukke Jotunheimen. Det bliver den bestemt ikke ringere af - tværtimod! Vi skal således i år op på en ny top, Fannaråken, over det smukke og stejle Bukkelægret, helt ind i fjeldet, hvor der ikke er "udgange" andet end til fods og med helikopter - og så skal vi selvfølgelig over smukke Beseggen.

Jotunheimen er Norges svar på alperne, og her finder du Norges højeste fjeldtoppe, flotte gletschere, frodige dale og ikke mindst storslåede vidder. Jotunheimen er et af de områder, som alle vandrere bør have besøgt mindst én gang i løbet af deres "vandrekarriere".

Udfordrende tur, men mulighed for slapperdag
Turen er en klassisk vandretur med telt fra lejr til lejr. Dette er turen for dig, der er i god form og ikke er bange for at prøve noget nyt. Slipper kræfterne op, er der dog mulighed for en overliggerdag midt på ugen, hvor vi ligger to dage samme sted for at tage en toptur. Desuden er der mulighed for let rygsæk de sidste to dage - eller også at tage en båd i stedet for at vandre. Men inden vi når dertil, er der nogle gode vandredage - uden mulighed for at "stå af" undervejs.

Mange højdepunkter og klassikere
På turen er der indlagt en toptur til Fannaråken, som ligger 2064 meter over havet. Derudover skal vi på en spektakulær tur over Bukkelægret samt vandre på klassikeren Beseggen, hvor du går på toppen med stejle fjelde på begge sider og en storslået udsigt.

Belønningen for anstrengelserne er storslåede naturoplevelser,  vandring i varieret terræn samt overnatning på smukke steder.

Program

Fredag aften, afrejse med skib

Afrejse fra København kl. 17 med skib til Oslo. Vi mødes en time før ved terminalen.

Forplejning: -/-/-

Lørdag, ankomst til Jotunheimen - lejr ved Fondsbu

Vi tager lokalbus fra Oslo lørdag formiddag med ankomst til Fondsbu i Jotunheimen om eftermiddagen. Her slår vi lejr ved turisthytten. Dem der trænger til at strække benene oven på rejsen kan tage små ture i nærområdet.

Forplejning: -/-/A
Overnatning: Telt

Søndag, vandring mod Skogadalsbøen gennem Mjølke- og Skogadalen 

Vi starter på vandringen efter en god nats søvn. Det første stykke stiger lidt brat, så vi får hurtigt varmen - men vi tager det stille og roligt, så vi kan gå os i form. Vi skal gennem nogle områder med stenet landskab, men jo tættere vi kommer på Skogadalsbøen, jo smukkere og mere frodigt bliver det.

Vi slår lejr efter ca. 6 timers effektiv vandring (tidsangivelser er ekskl. pauser)

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Mandag, videre mod Skogadalsbøen og Fannaråkhytte

Vi fortsætter vores vandring i retning mod Skogadalsbøen. Derfra fortsætter vi mod Olavsbu, men vi drejer af mod Fannaråkhytte og slår lejr i den smukke dal der. Her mødes tre frodige og grønne dale, og der løber en stor foss i bunden af dalen, så her er selvsagt smukt. Hvis vejret er godt, har vi tilmed en fantastisk udsigt til Hurrungerna.

I alt ca. 6 timers effektiv vandring

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Tirsdag, overliggerdag - toptur til Fannaråken

I dag lader vi teltene stå og tager på toptur til Fannaråken, hvis vejret tillader det. Har nogen brug for det, er der her mulighed for en overliggerdag. Fannaråken ligger 2068 meter over havet og er en af Norges mest populære toppe.

Turen tager ca. 5 timer op og 4 timer ned.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Onsdag, gennem Storutedalen og Raudalen til Olavsbu

Vi pakker atter teltene sammen og begiver os ud på en smuk vandring, hvor vi skal igennem den frodige Storutedalen og videre ind i Raudalen. I Raudalen bliver det lidt mere stenet, jo tættere vi kommer på Olavsbu - men der er til gengæld en rigtig flot udsigt!

Efter ca. 6 timers effektiv vandring slår vi lejr lidt før Olavsbu.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Torsdag, vandring til Gjendebu

Vi starter med at gå et stykke med en del sten, men vi belønnes med at komme ned i den smukke og grønne Veslådalen, som fører ned til Gjendebu. Terrænget er let i dalen, og vi har en smuk udsigt over Gjendesøen.

Efter 5-6 timers effektiv vandring slår vi lejr i deltaområdet lidt før Gjendebu.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Fredag, til Memurubu over Bukkelægret

I dag skal vi ud på en ekstremt flot tur! Bukkelægret er lidt "luftig" og stejlt visse steder, og man skal af og til hive sig op via metalkæder, der hænger fast i klipperne. Langt de fleste med gå-på-mod kan klare det, men det kan føles lidt vildt. Har du højde skræk, bør du tage båden i stedet. Oppe over fjeldkanten går turen i nogenlunde let terræn hen over tre små toppe. Udsigten på vej op af Bukkelægret og bagefter over de tre toppe er fantastisk, når vejret er godt!

Turen kan dog ikke gås, hvis det regner - da bliver det for farligt. Vi kan da i stedet gå en anden rute udenom Bukkelægret. Er nogen for trætte, er der mulighed for at tage Gjendebåden til Memurubu i stedet. Ligeledes kan de, der ønsker det, sende deres bagage med båden og så gå turen uden oppakning.

Turen over Bukkelægret er sat til ca. 6 timers effektiv vandring.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Telt

Lørdag, til Gjendesheim over Beseggen

Man siger i Norge, at enhver nordmand med respekt for sig selv, skal have vandret over Beseggen. Det er der ikke noget at sige til, for det er virkelig en spektakulær oplevelse! På turen op er der enkelte stejle og smalle passager, men den er alle anstrengelserne værd, for på toppen åbner der sig et landskab med storslåede dybder og kontraster. Der er på begge sider af Beseggen søer, som ligger i forskellig højde - den ene er blå, og den anden er grøn. Den grønne farve er et resultat af vand fra gletsjere, som skyller ler ned i vandet.
 
Efter ca. 7 timers effektiv vandring er vi fremme ved Gjendesheim, hvor vi skal have os en velfortjent seng at sove i og tre retters middag.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: Gjendesheim Turisthytte

Søndag, hjemrejsedag med fly til København

Efter en dejlig morgenmadsbuffet er der afrejse med bus fra Gjendesheim til Oslo. Herfra videre med fly til København og ankomst tidlig aften i Kastrup.


Forplejning: M/-/-


Venligst bemærk:

En tur i fjeldet er afhængig af vejr og vind. Det er guidens opgave at sørge for, at sikkerheden er i top. Derfor kan der forekomme ændringer i ovenstående program, hvis guiden vurderer nødvendigheden af dette. Guiden har ret til at afvise deltagere, der ikke er i stand til at gennemføre turen forsvarligt pga. for dårlig kondition eller manglende udstyr. Udstyrsliste fremsendes ved tilmelding.

Galleri

 • nyder udsigten
 • beseggen i sky
 • flot udsigt
 • Gjendesheim
 • lejrhygge
 • massage
 • morgenmad
 • rener med udsigt
 • siesta med udsigt
 • WEBbeseggen top
 • WEBbeseggen udsigt
 • opvask
 • lejrhygge 01
 • vabellapning
 • smuk dal
 • pause i sol
 • glad pause
 • glad vandrer
 • frokost fra oven
 • energi til vandringen
 • blaa soe

Mere info

Sværhedsgrad 4 - god kondition tilrådes

Vi har valgt at graduere turen til grad 4. Turen er for dig, der gerne vil bruge dig selv og have nogle gode lange vandredage med de flotte naturoplevelser, det fører med.

I Jotunheimen kan underlaget være ujævnt og vådt og dermed tungt. Du skal selv bære din bagage i mange dage, så en rigtig god grundform og stærke led er påkrævet samt gode vandrestøvler. Du må ikke være nybegynder, når du påbegynder turen - men du behøver heller ikke at have besteget Mount Everest for at deltage!

Der er indlagt fleksibilitet i turen idet, der er tre dage, hvor der er mulighed for overliggerdage/sejle med båd i stedet for at vandre. De to sejldage er dog først sidst på turen. Desuden kan turen over Bukkelægret og Beseggen gennemføres med let rygsæk, idet bagagen kan sendes afsted med båd (pris ca. 40 NOK).

Du skal være forberedt på nogle lange vandredage, også i dårligt vejr, og vi forventer således, at deltagerne kommer med gå-på-mod og højt humør. Du skal desuden kunne bære dit eget udstyr samt proviant, telt og fællesudstyr, som ca. kommer til at veje 15 kg. fra starten.

Om sværhedsgrad 4

Du har vandret med rygsæk før, og du er i god form og dyrker regelmæssigt motion. Turen kræver en god grundkondition og styrke, især i lår, knæ, læg og skuldre. Op til 7 timers effektiv vandring om dagen. Op og nedstigninger vil forekomme samt ujævnt terræn. Der vil være steder, hvor der stejlt.

Udstyr

Da dele af turen foregår i ujævnt terræn, skal du have et par kraftige vandrestøvler, der giver god støtte til dine ankler. Desuden anbefaler vi, at noget af dit udstyr ikke er alt for tungt, eksempelvis at du medbringer en ikke alt for tung sovepose. Vi anbefaler på det kraftigste vandrestave, da de aflaster dine ben. Det er vigtigt med et godt sæt vind/vandtæt yderbeklædning, der er testet før afrejse. Detaljeret pakkeliste fremsendes ved tilmelding.

Jotunheimen Nationalpark  - 150 toppe over 2.000 meter

Jotunheimen nationalpark har de ideelle rammer for den glade vandrer, der godt kan lide, at det er lidt "råt". De høje tinder, sneen på toppen og gletscherne er med til at danne flotte kontraster til de mere lavtliggende dale.

Galhøpiggen (2469m) og Glittertind (2452m) er de to højeste bjerge i Norge og det er blot to af de toppe, du finder i Jotunheimen nationalpark. Området er et stort net af stejle fjeldsider, forrevne toppe med ”evig sne”, floder og søer, der danner fantastiske kontraster i landskabet.

Det er et udfordrende område at vandre i, men alle i rimelig form, kan få en god og spændende vandreoplevelse

Beseggen – hvor Per Gynt styrtede i dybet

Den berømte bjergkam, Beseggen, er en af Norges meget kendte og populære vandreruter. Beseggen-kammen adskiller de to søer, Gjende og Bessvatnet. Gjende er turkisblå, mens Bessvatnet, der ligger 400 meter højere er helt dybblå.

Der er steder, hvor det går lodret ned, og lider du af højdesvimmelhed, er der steder, hvor du ikke skal kigge ned. Udsigten er fantastisk og selvom man til tider skal bruge armene for at støtte, så er det en overkommelig tur, som mange nyder hver sommer.

Det var i øvrigt her, at forfatteren Ibsen lod sin berømte karakter, Per Gynt, styrte i dybet. Inspirationen er åbenbar.

Priser & booking

Prisen inkluderer:

 • Skib København - Oslo i 2-4 personers kahyt
 • Fly Oslo - København
 • Al øvrig transport i Norge med bus og tog
 • 1 overnatning på Gjendesheim fjeldhytte i 4-6 personers rum
 • 1 nat ved Fondsbu fjellstue i telt med adgang til fasciliteter
 • Forplejning ifølge program (fuld forplejning)
 • Afslutningsmiddag med tre retter
 • Morgenmadsbuffet på hjemrejsedagen
 • Fællesudstyr; telte, kogegrej, førstehjælp, kort, kompas mv.
 • Travelling Heels guide, Anne-Mette Nørregaard
 • Medlemsskab af Q-klubben: mulighed for rabatter
 • Obligatorisk bidrag til rejsegarantifonden, kr. 20
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Personligt udstyr
 • Evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. rejseforsikring 
 • Mad på ud-og hjemrejsen

Minimum antal deltagere:
Minimum 6 deltagere og maksimalt 12 deltagere. Turens gennemførelse garanteres 2 måneder før afrejse.

Tilmelding:
Vi tilråder tilmelding i god tid. Du kan tilmelde dig enten pr. mail eller per telefon - kontakt os dagligt 10 - 16 på telefon 33 33 04 88.

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314