English site

Antal dage: 5 dage/4 nætter

Sværhedsgrad: 2 - 3, moderat
Du kan godt være nybegynder på denne tur, men ligesom på alle aktive ferier vil en nogenlunde god form være en fordel. Du skal være forberedt på at bære fællesudstyr (telte, kogegrej, mad mv.), som fordeles blandt deltagerne. I alt skal du forvente en rygsæk på ca. 12 kg. Der vil være stigninger undervejs.

Tempoet på turen bliver moderat og der er indlagt pauser hver time, så der er tid til at få en tår vand eller spise en bid brød.

Intro

Hører du også til dem, der er betaget af et fjeld i efterårsfarver, så har du her chancen for at tage et billigt smut til vores smukke naboland Norge - som i den grad kan levere vitaminer til øjnene, ikke mindst "i høsten" som det hedder deroppe.

Det bliver en fhv. let vandretur med telt, hvor også du, som måske gerne vil smage lidt på det at vandre med telt og ikke har prøvet det før, kan være med.

Lifjell ligger i Telemark Fylke sydvest for Oslo (se foto i galleriet). Fjeldområdet i Telemarken er opbygget af gamle kvartsitbjergarter. Det er et populært fritidsområde med turisthytter og mange private hytter. Fra Tjorbufjellet (1291 m) er der i klart vejr en imponerende udsigt.

Det bliver en tur med flotte farver og frisk fjeldluft i lungerne.

Program

Dag 1: Onsdag, afgang med fly tidlig morgen og den første vandring
Vi flyver fra København tidligt mandag morgen og fortsætter direkte fra lufthavnen med bus til Seljord – en tur på ca. 4 timer gennem det smukke norske landskab. I Seljord bliver vi i taxa kørt op på Grimåsen, hvor vores tur tager sin begyndelse.

Det første, som møder os, er den gule birk, som dækker hele dalen. Turen begynder med en moderat stigning på ca. 200 højdemeter, op igennem lavtvoksende birkeskov, hvis karakteristiske stammer får den gul/røde efterårspalet på bladene til at stå endnu tydeligere frem. På fjeldet forsvinder træerne, og op åbner der sig en storslået udsigt, hvorfra vi kan se indover Lifjell plateauet og nogle af telemarkens runde toppe (nuter, som de kaldes). Vi følger herfra en sommerrute, som er afmærket af den norske turistforening. Vi går en kort distance, både på store flade klippesten og på mindre stier. Vi slår lejr på en af de mange holme, i læ af fjeldene.

Forplejning: -/-/A
Overnatning: telt

Dag 2: Torsdag, Lille toptur mod åbne vidder
Dagen i dag starter med at følge sommerløjpen i det kuperede terræn, med det store fjeldparti Tjorbufjellet på vores venstre side. Der er mulighed for at opleve nogle af fjeldet mange dyr, så som ryper, lemming og hilse på de mange får som nysgerrigt følger med fra fjeldskråningerne. Herfra kan vi se dagens rute ud gennem det åbne terræn, hvor vi har et væld af små klare søer rundt om os. Dagens distance byder på både åbne vidder med flere turkise søer, og kløfter med stenfjelde der er mærket af istidens kræfter. Ruten er let kuperet dagen igennem. Vi overnatter i området omkring sæteren Sunnstul.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Dag 3: Fredag, sæterhytte søer og smukke udsigter
I dag går vi op forbi den gamle sæter Hollande, som er en lille historisk perle. I sommerperioden er sæteren et levende museum, hvor de besøgende kan få indblik i den traditionelle norske sæterdrift. Efter at have kigget på sæteren har vi en god stigning foran os, før vi kommer op til den smukt beliggende sø Holmen. Her, til duften af sø og fjeld, slår vi lejr for natten. En dejlig rolig dag i fjeldet, hvor vi er ved at have hverdagens larm på afstand og bare nyder roen og de fantastiske farver og vidder. Er vejret og benene til det, tager vi en lille aftentur til Jöronnatten.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Dag 4: Lørdag, nedstigning til skov og blåbærsamling til pandekager
Fra Holmen og det fascinerende sølandskab følger vi det brusende vandfald, der i kaskader bryder søens kant. Det vælter nedover klipperne og her krydser vi vandmasserne, stiger op i skaret og kommer op på den anden side ved Nubunuten. Herfra går vi ned gennem den storslåede Oksladal, hvor de brændte efterårsfarver næsten tager pusten fra en. Vi slår lejr ved Krintofjellet, hvorfra der i klart vejr er en fantastisk udsigt over store dele af Midt-Telemark. Bedre bliver det næsten ikke. Undervejs har vi tid til at plukke en god portion friske blåbær, der om aftenen kan nydes i pandekager bagt over bål.

Forplejning: M/F/A
Overnatning: telt

Dag 5: Søndag, tilbage til civilisationen
Vi suger den sidste stilhed og de sidste farver til os før vi går den sidste korte distance ned til parkeringspladsen ved Jønnbu, hvor taxien henter os. Herfra tager vi toget mod Oslo og derefter med flyveren hjem til København.

Forplejning: M/-/-

Bemærk: Ændringer kan forekomme af hensyn til vind og vejr. Det er turlederens ansvar og ret at omlægge ruten af hensyn til gruppens sikkerhed.

 

Galleri

 • Afslapning paa toppen
 • Afsted paa Lifjell
 • God udsigt paa Lifjell
 • Lifjell1
 • Smukke farver

Mere info

Telemark Fylke
Lifjell ligger i Telemark Fylke sydvest for Oslo (se foto i galleriet). Mod NV og i de centrale dele ligger snoede dalstrækninger med smålandbrug afbrudt af højfjeld, og længere mod syd mere tætbefolkede og frodige lavlandsområder ud mod Skagerrakkysten. I fylket ligger mange langstrakte søer, mange af dem forbundet af elve.

Fjeldområdet i Telemarken er opbygget af gamle kvartsitbjergarter. Det er et populært fritidsområde med turisthytter og mange private hytter. Fra Tjorbufjellet (1291 m) er der i klart vejr en imponerende udsigt.

Sværhedsgrad 2-3, moderat
Du kan godt være nybegynder på denne tur, men ligesom på alle aktive ferier vil en nogenlunde god form være en fordel. Du skal være forberedt på at bære fællesudstyr (telte, kogegrej, mad mv.), som fordeles blandt deltagerne. I alt skal du forvente en rygsæk på ca. 12 kg. Der vil være stigninger undervejs.

Tempoet på turen bliver moderat og der er indlagt pauser hver time, så der er tid til at få en tår vand eller spise en bid brød.

Priser & booking

Guide: Thea Jacobsen

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Oslo t/r
 • Al transport i Norge (tog og taxa)
 • Forplejning ifølge program
 • Fællesudstyr: telte, kogegrej, førstehjælp, kort, kompas mv.
 • Travelling Heels-guide
 • Medlemsskab af Q-klubben
 • Obligatorisk bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Personligt udstyr
 • Evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. rejseforsikring 

 

 

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314