English site
Travelling Heels, Multi adventure - Kaprun Østrig

Pris med fly:  7.800 DKK

Antal dage: 8 dage/7 nætter

Turleder:  Maj-Britt

Sværhedsgrad: 3 udfordrende
Ugen her kan udfordre de fleste - MEN det gode er, at du ikke behøver erfaring med aktiviteterne overhovedet. Alt bliver forklaret fra bunden og sikkerheden er i top. Desuden er der altid mulighed for at "springe en dag over".

Du får dog helt klart mest ud af ugen, hvis du er i almindelig god form.

Turen her laves også på individuel basis. Kontakt os for tilbud. 

Se også "Mere info"

Intro

Er der en lille eventyrer gemt i dig med hang til oplevelser og udfordringer, så har du her muligheden for at give plads til den. Også selvom du ikke har erfaring i hverken mountainbike, trekking, rafting eller via ferrata - programmet er skruet sammen, så alle kan være med!

Ugen i det smukke sommer Tyrol vil byde på nye aktiviteter hver dag - der er så mange muligheder i området, at folk bliver ved med at vende tilbage, for der var jo lige noget, de ikke nåede sidste år! Vi har valgt disse aktiviteter til ugens program:

 • Gletscher trekking
 • Mountain bike
 • Via ferrata (en slags klatring på tilrettelagte ruter i bjergene)
 • Bestigning af 3000 m. top
 • Rafting
 • Og en fridag :)

Der bliver nok at snakke om ved aftenbordet!

Kaprun - perfekt til aktiv ferie
Med sine 756 m. over havet ligger kaprun godt placeret på grænsen til nationalpark Höhe Tauern og midt i Salzburgerland. Med nabobyerne Zell am See og Bruck, danner dette den perfekte ramme til den aktive ferie.

Selve Kaprun er en rigtig lille østrigsk by med høje bjerge på begge sider, og med Kitzsteinhorn gletcheren, med sin evige sne, som smuk baggrundskulisse. Kaprun byder på masser af gode spisesteder, man skal dog huske at alpehytten ligger ca. 6 km. fra byen.

Vores aktiviteter vil være både omkring Kaprun og lidt længere væk.

Program

Dag 1: Ankomst Kaprun

For de der vælger at købe rejsen inkl. fly, er der afgang fra København først på dagen. Ved køb uden transport, står du selv for at komme frem til destinationen. Nærmere informationer følger.

Vi bliver fra lufthavnen kørt til vores pensionat, hvor vi skal bo hele ugen. Resten af dagen går med at blive indkvarteret, kigge os lidt omkring og få information om den næste uges aktiviteter.

Forplejning: -/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 2: Rafting

Vi starter hver dag ud kl. 9 fra hotellet og er tilbage ca. kl. 16. Vi kører samlet ud til raftingcenteret. Her vil I få udleveret udstyr og få forklaret, hvordan det hele virker. Derefter vil der være sikkerhedstjek og padleøvelser, inden det går løs. Kort efter start kommer de vildeste passager på floden. Disse varer en lille times tid, hvorefter floden langsomt bliver roligere. Det betyder dog ikke mindre sjov, for nu er der mulighed for at hoppe i det iskolde vand og glide med strømmen, med raften tæt på som sikkerhed!

Efter små to timer er vi kommet 20 kilometer længere ned af floden og dermed også til vores endepunkt. Herfra vil vi blive bragt tilbage til rafting centeret, hvor vi klæder om. Her vil der også være en lille forfriskning, inden vi kører tilbage til Kessellfall.

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 3: Mountainbike (mtb)

Vi starter vores mtb dag lige uden for døren. Efter kort instruktion til dem der ikke har prøvet denne cykeltype, går det løs. Vores tur består i princippet af to ture, så der bliver mulighed for at få pusten i dalen inden anden etape. På første etape skal vi ikke så højt op, men det er derimod temmelig stejlt. Efter ca. en halv times hårdt arbejde i pedalerne er vi oppe, hvor vi gør klar til at skulle ned ad små single-trails og sjove stier.

Vel nede kører vi mod Kaprun hvor anden etape skal bekæmpes. Her er turen op lidt længere, og et par gange skal vi have cyklen på skulderen for at komme over en forhindring eller to. Når vi varme og svedige, samt temmelig stolte, er kommet op, venter der os en fantastisk nedtur. Det er ikke en hvilken som helst tur, vi skal ud på, men en tur som har lagt grund for VM i Mtb down hill.

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 4: Gletscher trekking

Vi kører en time op ad Grossglocknerhochalpenstrasse til Franz-Josef-höhe. Denne plads ligger ansigt til ansigt med Østrigs højeste bjerg og en imponerende gletscherverden. Selve gåturen er ikke vildt lang. Vi kommer til at bruge ca. 3 timer, men det bliver nogle spændende timer i denne barske alpine verden. Kort efter P-pladsen er vi alene igen - væk fra mængden. I starten går det gennem tunneler, og derefter stater nedstigningen til gletscheren. På vejen ned er der rigtig god mulighed for at se stenbukke og murmeldyr. Nedstigningen er rimelig stejl, og et par steder skal vi have fat med hænderne.

Efter en time står vi nede ved gletscheren, som skinner blåt i lyset. Her kan man få et rigtig godt indblik i denne hvide verden. På et sikkert sted vil vi gå ud på isen og bevæge os tilbage ad den vej, gletscheren løber ud i gletschersøen. Her går vi op igen og tilbage mod bilen. Efter ca. 100 højde meter kommer vi forbi en markering, der viser gletscher tykkelsen i 1979 - tankevækkende!

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 5: Fridag

I dag er til fri rådighed. Du kan hygge dig på hotellet, gå tur i området, tage på tur til Kaprun eller Zell am See eller noget helt fjerde. Er du sulten efter flere aktiviteter, kan du også købe dig til at deltage på en aktivitet denne dag sammen med hotellets øvrige gæster.

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 6: Topbestigning 3000 m

Denne tur byder på noget af det smukkeste Østrig, du kan tænke dig. Vilde bjerge som også har det frugtbare og grønne, store vidder og udfordring til puls og lår! Vi starter dog ikke fra 0 og går til 3000 m. Vi tager en bus fra hotellet op til 2000 m. og starter opstigningen der fra. Her starter vi i det grønne frodige og bevæger os langsomt op i det mere barske bjerglandskab. Vi kommer både gennem snepassager, og vi skal over nogle smalle steder - men det er alle anstrengelserne værd, for der er rigtig smukt på toppen! 

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 7: Via ferrata eller sportsklatring

I dag står i klatringens navn - enten sportsklaring eller Via Ferrata - alt efter erfaring og lyst. En "Via Ferrata" er en markeret rute, man bevæger sig op/ned af et bjerg. Ruten er sikret med stålwire, således man v.h.a. en sele og karabinhager kan hægte sig fast og dermed få en sikkerhed for ikke at falde længere end sikkerhedslængden i tovet er (et par meter), hvis uheldet skulle være ude - hvilket det meget sjældent er! Wiren kan samtidig virke som gelænder. Som regel er der også sørget for, at man med ordentlig fodtøj kan få nogenlunde fodfæste. Vi starter langsomt ud så ”alle” kan være med og afpasser tempoet undervejs.

Forplejning: M/-/-
Overnatning: Alpehytte

Dag 8 lørdag: Retur til Danmark

Ugen er allerede slut, og det er tid til at tjekke ud og vende snuden mod Danmark igen.

Forplejning: M/-/-
Overnatning: -


Ændringer i programmet kan forekomme som følge af vejrforhold mv.

Galleri

 • dobbeltvaerelse
 • Rafting
 • Daemning
 • Det ser smallere ud end det er
 • Groent og frodigt
 • Hohe Tauern Nationalpark
 • Koeer i solen
 • Langt op og langt ned
 • Pause i solen
 • Nedtur i sne
 • Rutemaerke
 • Smukke alpeblomster
 • Via ferrata bjerget i sigte
 • Via ferrata - lige op
 • Via ferrata med smil
 • Via ferrata - valgfri rute
 • Via ferrata - paa toppen
 • Mtb
 • Mtb - downhill
 • Frokost i det groenne
 • Afslapning v Zell am See
 • Alpenhaus Kesselfall
 • Pejsestue
 • Restauranten
 • Afslapning paa balkonen

Mere info

 

Turen er en sværhedsgrad 3

Forudsætninger

Ugen her kan udfordre de fleste - MEN det gode er, at du ikke behøver erfaring med aktiviteterne overhovedet. Alt bliver forklaret fra bunden og sikkerheden er i top. 

I løbet af ugen vil du opleve smalle passager i højder (topbestigning, gletscher trekking, via ferreta) - men folk med højdeskræk har også overlevet disse!

Gå-på-mod og lyst til udfordringer er en fordel. Er der en aktivitet, du ikke har lyst til, kan du altid vælge at hoppe over og tage en fridag.

I hvor god form skal du være

Du skal være i almindelig god form, og du kan med fordel træne kondition og muskelstyrke til turen.  

Udstyr og beklædning

Der kræves ikke det store udstyrsstykke for at deltage på denne tur. Alt specialudstyr bliver stillet til rådighed i Østrig. Du skal således blot medbringe almindeligt godt sportstøj til de forskellige aktiviteter - heriblandt gode sportssko (fx løbesko) og vandrestøvler.

Travelling Heels sender en detaljeret pakkeliste ved tilmelding. 

Området

Med sine 756 meter over havet ligger Kaprun godt placeret på grænsen til nationalpark Höhe Tauern og midt i salzburgerland. Med nabobyerne Zell am See og Bruck, danner dette den perfekte ramme til den aktive ferie. Selve Kaprun er en rigtig lille Østrisk by, med høje bjerge på begge sider, og med Kitzsteinhorn gletcheren, med sin evige sne, som smuk baggrundskulisse. Kaprun byder på masser af gode spisesteder.

Nationalparken Höhe Tauern er, med sine 1800m2, Europas anden største nationalpark. Höhe Tauern har meget at byde på: Østrigs højeste bjerg, store gletscher områder, klippelandskaber, vandfald og enorme skovområder, er kendetegnende for denne fantastiske nationalpark.

Vores aktiviteter kommer både til at foregå i området lige omkring Kaprun og lidt længere væk.

Kører du selv, står du selv for at finde frem til byen - du får adresse og et kort og et mødetidspunkt/forventet ankomsttidspunkt.

Indkvartering midt i eventyret

Vi bor midt i eventyret på Alpenhaus Kesselfall, som ligger 1068 meter over havet. Huset ligger placeret midt i en ubeskrivelig smuk natur, og et blik rundt om huset byder både på høje bjerge, skov og vandfald.

Alpehytten eller gasthauset er ca. 100 år gammelt og i rigtig østrigsk stil. Der er en enestående stemning og atmosfære, som man ellers kun finder i bjerghytter. Stedet drives af danskere, som har levet i området i en del år. Stemningen er uformel og familiær, og man føler sig hurtigt hjemme i det store, gamle hus.

Huset har også en lille restaurant, hvor aftensmåltiderne kan købes. Man kan dog også bevæge sig ned mod Kaprun, hvor der findes masser af restauranter og caféer (10 min. kørsel - 6 km).

Priser & booking

Prisen inkluderer:

 • Fly Kastrup - Salzburg t/r samt transfer (ved køb af med-fly-pris)
 • Alle lokaltransporter til planlagte aktiviteter
 • 6 overnatninger på delt dobbeltværelse på Alpenhaus Kesselfall
 • 6 x morgenmad 
 • Rafting, via ferrata, topbestigning, mountainbike, trekking
 • Udstyr til alle aktiviteter
 • Dansk turleder
 • Erfarne aktivitetesguider
 • Alle skatter og afgifter
 • Rejsegaranttifonden


Prisen inkluderer ikke:

 • Personligt udstyr (beklædning - dog er våddragt til rafting inkluderet)
 • Evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. rejseforsikring 
 • Frokost og aftensmad alle dage - kan tilkøbes og bestilles på forhånd. Skriv dette i kommentarfeltet ved booking)

Minimum antal deltagere:
Turen gennemføres ved minimum 6 deltagere

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314