English site

På denne rejse kan du evt. selv vælge fly.

 • Pris med fly:  DKK 9.385,-
 • Pris uden fly: DKK 6.985,-
Intro

Mallorca – Kloster vandring

En vandreferie for krop, sjæl og ånd og med god tid til fordybelse og hyggeligt samvær

Vi vandrer i Mallorcas to bjergkæder Serra de Tramuntana mod nord og Serra de Llevant mod sydøst, på den frugtbare slette Es Pla og langs kysten i Naturparken Mondragó på den østlige del af øen. Skønne 56 km, fordelt på 6 unikke vandreture, seks udsøgte vandreture - og med indlagt tid til svømning i Middelhavet. Mallorcas mange klostre er et perfekt udgangspunkt for vandreture pga. beliggenheden midt i uberørt natur og med et netværk af vandrestier der breder sig ud over frodige dale og bjerge med imponerende udsigter. På nogle af Mallorcas klostre bor der stadig få munke eller nonner, mens andre er blevet renoveret og lavet til moderne hoteller.

Klosterferien på Mallorca har ophold på to klostre, og et tredje kloster vandrer vi op til. Alle tre klostre er omgivet af hver sit unikke maleriske landskab.

Klosteret Lluc er første base. Beliggende i 457 meters højde i en frodig dal tæt på øens højeste bjerge i bjergkæden Serra de Tramuntana, der dækker den nordlige del af øen. Tramuntana blev erklæret nationalpark i 2011. Klosteret Lluc blev bygget i 1600 - 1700-tallet, men allerede i 1230 byggede man en kirke til stedets berømte madonna figur - en lille figur der er næsten sort. Hun står på en drejeskive på alteret, og når der er gudstjeneste eller når "Det blå kor" synger, bliver hun drejet ind mod kirkerummet. Engang var det et drengekor, men nu er der kommet piger med i koret. 

Santuari de Sant Salvador fra 1348 er beliggende i 509 meters højde på den højeste bjergtop i bjergkæden Serres de Llevante på den sydøstlige del af øen. De sidste munke forlod klosteret i midten af 1990'erne. En nyere del af klosteret er siden blevet indrettet til et moderne hotel.

Det er muligt at købe turen både med og uden fly. På den vis bestemmer du selv, om du har lyst at komme lidt før eller blive lidt længere. Køber du turen uden fly, giver vi dig besked om, hvor og hvornår du skal mødes med gruppen (typisk i lufthavnen).

Program

Dag 1: Afrejse fra Kastrup
Transfer fra lufthavnen til klostret Lluc, hvor vi spiser middag sammen i klostrets restaurant. Måske er der tid til at høre Det Blå Kor, alt efter ankomsttidspunktet. Imens vi bor på klostret, er pension for egen regning.
Der findes dog fine muligheder for at tilkøbe det hele på stedet - restauranter, café og købmand med bager, hvor de sælger fine sandwich til billige penge.

Forplejning: - / - / -
Overnatning: Klostret Lluc

Dag 2: Vandretur rundt om klostret
Dagens vandretur er en rundtur, der byder på mange alsidige landskaber.
Grå klipper stikker op over træerne og erosionen har dannet de mærkeligste faconer, - en af dem bliver kaldt Kamelen. Vi vandrer ad veje og stier, der snor sig gennem klipperne og det åbne landskab med de smukkeste udsigter til øens højeste bjerge. (ca. 4 timers vandring.)

Forplejning: - /- / -
Overnatning: Klostret Lluc

Dag 3: Pilgrimsruten fra Lluc til Caimari
Vi vandrer ad en af de tre pilgrimsruter 'Cami vell de Lluc', der fører til øens religiøse centrum: Klosteret Lluc. Gennem egeskove når vi op til bjerghytten Son Amer, hvorfra vi nyder udsigten, inden vi fortsætter opad til en hovedvej. Den følges et kort stykke inden vi kommer ind på en bred sti, der fører os sydpå. Stien snor sig opad langs en stejl klippevæg til den ene side og flotte udsigter til den anden side. Vi passerer en klippeblok, og når vi igen får udsyn, ligger hele den østlige og sydlige del af Mallorca for vores fødder. Vi raster på en picnicplads og forsætter nedad, til vi når landsbyen Caimari.
Efter besøg på en café tager vi den lokale bus tilbage til klosteret Lluc.
(ca. 3 ½ times vandring.)

Forplejning: - /- / -
Overnatning: Klostret Lluc

Dag 4: Høj alpin vandring fra Lake Cuber til Port de Soller
Vi kører op i nærheden af Mallorcas højeste bjerg Puig Mayor. 1.445 m.o.h. og står af i 750 meters højde ved den ene af Mallorcas to store opdæmmede søer: Cuber. Her starter dagens høj alpine vandretur. Vi vandrer ad stier oppe i højderne gennem en uberørt bjergverden med fantastiske kig ud over Mallorcas højeste bjerge og de opdæmmede søer. Derpå følger vi en æselsti, der fører nedad gennem opdyrkede marker indhegnet af de smukke gamle stengærder, som Mallorca er så berømt for. Vi kommer gennem en lille landsby. Herfra fortsætter vi til Port de Sóller, hvor du kan bade i Middelhavet.
Herfra kørsel tilbage til Lluc. (ca. 4 timers vandring.)

Forplejning: - /- / -
Overnatning: Klostret Lluc

Dag 5: Kystvandring i Naturparken Mondragó
Vi flytter sydpå til vores dejlige værelser med udsigt på klosteret Santuari de Sant Salvador. Når vi har fået vores værelser kører vi videre sydpå til Naturparken Mondragó ved kysten, hvor vi spiser frokost på en dejlig restaurant. I naturparken er fuglene fredede, så vi har mulighed for at se sjældne fugle. Der er tre vandreruter i naturparken, og vi tager dem alle. Havet er turkist i de bugter vi kommer til, og der bliver tid til badning. En 'Afslapningsdag midt i ugen'. Kørsel tilbage til Sant Salvador.
(Kun 2 timers effektiv vandring og mere tid til afslapning.)

Forplejning: - /- / A inkl. vin ad libitum
Overnatning: Klostret Sant Salvador

Dag 6: Vandretur til klostret Bonany
I dag vandrer vi over den frugtbare slette Es Pla og op til klosteret Ermita de Bonany, der er beliggende midt på sletten i 300 meters højde. Først kører vi nordpå til Vilafranca de Bonany. Vi vandrer ad veje forbi opdyrkede marker og smukke huse, og når op i højderne, hvor en smuk sti fører videre til klosteret. Udsigten fra klosteret er imponerende med kig ud over hele Es Pla sletten, helt til østkysten og med Tramuntana bjergene til den ene side og Llevante bjergene til den anden side. Vi ser klosterets fine kirke fra 1697 og spiser vores medbragte frokost ved klosteret, inden vi vandrer tilbage til Vilafranca. Kørsel herfra til Sant Salvador. (ca. 3 timers vandring.)

Forplejning: M / - / A inkl. vin ad libitum
Overnatning: Klostret Sant Salvador


Dag 7: Vandretur fra Castell de Santueri til Sant Salvador
Vandring fra den ene bjergtop til den anden i bjergkæden Les Serres de Levante. Vi kører op til en bjergtop 408 over havets overflade hvor ruinerne af borgen Castell de Santueri fra 1316 er beliggende. Herfra har man holdt øje med pirater til søs, der tidligere var en stor trussel mod øen. Fra toppen er der en vid udsigt ud over øen, hele østkysten og sydkysten kan vi se, og mod nord ser vi Santuari de Sant Salvador blot nogle km derfra beliggende på bjergkæden Les Serres de Llevantes højeste top 509 m.o.h. som er dagens mål.
Først vandrer vi lidt nedad den sti, som vi kom ad, og så kommer vi ind på smalle stier, der fører os til Sant Salvador. Vi passerer gennem vild natur omgivet af de flotteste udsigter til sletten og kysterne.
Der er et par stejle stigninger undervejs men også lange stræk, hvor det går ligeud. Mættet af indtryk når vi frem til Sant Salvador, hvor caféen er åben.
(ca. 3 timers vandring.)

Forplejning: M / - / A inkl. vin ad libitum
Overnatning: Klostret Sant Salvador

Dag 8: Hjemrejse
Flyvning tilbage til Kastrup fra Palma lufthavn. Hvis tiden er til det i forhold til fly, vil vi tage en kort vandretur eller lave anden aktivitet.

Forplejning: M /- /-

Galleri

 • Mallorca-landsbyhus
 • Mallorca-nydelse
 • Mallorca-vandring skov
 • Vandring-Mallorca-huse1
 • Vandreturrundtur-ved-Lluc
 • GR-221-Mallorca-00080
 • GR-221-Mallorca-00064
 • San-Salvadort
 • Udsigt-fra-dit-vaerelse-paa-Sant-Salvador
 • Vandreferie Mallorca flot aeselsti - Caimari
 • Vandreferie Mallorca udsigt ned paa vejen - Caimari
 • Vandreturen-fra-klosteret-Lluc-til-Caimari
 • Vandreturrundtur-ved-Lluc 01
 • Vandreturrundtur-ved-Lluc-2
 • Vandreturrundtur-ved-Lluc-7
 • Vandreturrundtur-ved-Lluc-8

Mere info

Klosteret Lluc er første base. Beliggende i 457 meters højde.
Værelserne er spartansk indrettede dog med eget badeværelse, og du skal selv redde din seng og have sæbe med. Klosteret Lluc blev bygget i 1600 - 1700-tallet, men allerede i 1230 byggede man en kirke til stedets berømte madonna figur - en lille figur der er næsten sort. Hun står på en drejeskive på alteret, og når der er gudstjeneste eller når "Det blå kor" synger, bliver hun drejet ind mod kirkerummet. "Det blå kor" giver koncert to gange hver dag. Engang var det et drengekor, men nu er der kommet piger med i koret.

Santuari de Sant Salvador fra 1348 er base nr. 2. Det er beliggende i 509 meters højde på den højeste bjergtop i bjergkæden Serres de Llevant på den sydøstlige del af øen. De sidste munke forlod klosteret i midten af 1990'erne. En nyere del af klosteret er siden blevet indrettet til et moderne hotel. Udsigten fra klosteret er imponerende - også fra dit værelse.
Der er kun 20 værelser, der alle er flot indrettede og har eget bad. Morgenmads buffet og aftensmad - inklusive vin ad libitum - spises på stedets restaurant og er inkluderet i rejsens pris.
Vi ser stedets kirke fra 1580 og to flotte udsigtspunkter i nærheden. Det ene er et 37 meter højt monument med en 7 meter høj Kristus figur på toppen og på det andet rejser et 14 meter højt kors sig mod himlen.
Der er udsigt helt til øen Menorca mod øst og øen Cabrera mod syd i klart vejr.

Turleder:
Travelling Heels turleder på denne unikke tur er Lise Havsholm. 
Lise er en garvet Mallorca-vandrer.


Nødvendigt udstyr:

Dagsturs rygsæk
Med god støtte på hofterne, så du ikke får ondt i skuldrene af at bære din mad, vand, regnslag osv.

Vandresko -eller vandrestøvler
Gode vandresko eller let vandrestøvle, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at skoene/støvlerne skal være gået til inden turen.

Feltflaske
Minimum 2x1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og er nemme at pakke ned i bagagen på hjemturen. 

Ved bestilling modtager du vores forslag til Pakkeliste.

Priser & booking

På denne rejse kan du evt. selv vælge fly.

 • Pris med fly:  DKK 9.385,-
 • Pris uden fly: DKK 6.985,-

Deltagerprisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Kastrup-Palma de Mallorca
 • Dansk turleder/vandreguide
 • 4 x overnatning i klostret Lluc
 • 3 x overnatning i klostret Santuari de Sant Salvador
 • 3 x morgenmad og aftensmad samt god vin ad libitum på Sant Salvador
 • 6 x lokal transport og entreer jf. program
 • Lufthavnstransfer
 • Drikkepenge til chauffør Al form for lokaltransport
 • Rejsegarantifond

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Frokost
 • Måltider m/f/a under opholdet i Lluc
 • Drikkevarer (undtagen vin og vand på Sant Salvador) og snacks
 • Evt. rejseforsikringer
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314