English site

Antal dage
6 dage 

Guide: Louise Krægpøth, yogainstruktør

Sværhedsgrad: let øvede til øvede

Intro

Yoga i skønne Italien


Stedet
: Tag med Travelling Heels på yoga-rejse til det skønne Italien, ca. 2 timer fra Rom, i regionen Lazio. Her har vi efter grundig research fundet en skøn lille perle af en by, Casperia, og en endnu skønnere perle af et yogasted. I denne bymursbeskyttede middelalderby, der er smukt beliggende på en af Sabinerbjergenes små bløde bjergtoppe, indlogerer vi os i et palazzo - et bypalads bygget i 1500-tallet af adelsfamilien Forani. Paladset byder på en helt særlig charme, en skøn have i flere smalle terrasser og skønne udsigter ud over dalen og de andre små bjergtoppe. 

Byen er i sig selv også en skøn oplevelse med kringlede små brostensveje, trapper, udsigter og appelsintræer i de små byhaver. Herfra er der bus og tog mod Rom, hvis man skulle have lyst til sådan en udflugt - eller hvis man har lyst til at fortsætte ferien, når yogaturen er slut. Dalene og bjergene omkring den lille by er oplagte til vandring, cykling og ridning.  

Yogaen: Gennem mange tusinde år har yogaens helbredende og energigivende kræfter været kendt, og det er nu også udbredt anerkendt, at yoga kan holde kroppen ung, leddene smidige og muskulaturen stærk. Vi er stolte over at kunne præsentere den super dygtige yogalærer Louise Krægpøth på turen. Gennem mere end 6 år har Louise dyrket yoga - og har prøvet flere forskellige yogaarter, og har nu forelsket sig i hatha yogaen. Turen vil byde på et godt potpourri af yogaoplevelser, for alle sanser og temperamenter. Du får mest ud af denne tur, hvis du er let øvet. Det er hårdt at dyrke intensiv yoga som nybegynder - og det kommer vi til med to x yoga om dagen. Der vil både være dynamisk/kraftfuld yoga på programmet, og restorativ/genopbyggende yoga. Med udgangspunkt i hatha yogaen og med inspiration fra bl.a. anusara yogaen vil Louise give dig mulighed for at udforske og udfordre din krop, samt stifte bekendtskab med den mere meditative praksis, hvor åndedrættet får lov at bestemme fart og hårdhedsgrad. Endelig vil der være mulighed for at deltage i aftenmeditationer - måske på en terrasse eller den udendørs yoga-patio. 

Iøvrigt: I turens pris er inkluderet brugen af cykler og en vandretur i området. Lån af cykel inkluderer også lån af cykelhjelm. Der forefindes desuden yogamåtter på stedet, så du ikke behøver tage dette med. Der er mulighed for at bestille behandlinger som massage på stedet mod ekstrabetaling - lige som det er muligt at få arrangeret ridetur i bjergene mod ekstrabetaling.Turen er baseret på delt dobbeltværelse, enkeltværelse kan tilkøbes - men der er masser af stuer og steder, hvor stilhed og alene-tid kan opnås.

Program

Dag 1. Den 5. september, ankomst
Ankomst, med fly, tog og bus. Indkvartering på det smukke Palazzo Forani, der ligger i den del af Italien, der hedder Lazio - og er den romerske kulturs vugge. Der vil om eftermiddagen være en lækker restorativ eftermiddagsyoga med fokus på hofterne efter turen i fly og bus/tog (1½-2 timer) i de smukke gamle opbyggede hestestalde, der nu er supercharmerende yoga-lokaler. Der vil være mulighed for at gå lidt opdagelse i byen, inden vi spiser middag sammen og nyder den gode lokale mad og vin. 

Forplejning: - / - / A
Overnatning: Palazzo Forani  

Dag 2. Den 6. september, yoga og termiske bade
Vi starter dagen med en omgang dynamisk morgenyoga (1½ time) og får vækket og blødgjort kroppen. Derefter nyder vi en god morgenmadsbuffet. Frem til eftermiddagens yoga vil der være mulighed for på egen hånd at udforske lokalområdet endnu mere end på ankomstdagen. Hver morgen er der mulighed for at booke behandlinger, og få information om vandre- eller cykelruter. Cykler er til fri disposition og da området er utrolig smukt, kan de anbefales at vove sig ud i det. I dag vil vi dog tage ud på en udflugt til de lokale termiske bade - der igennem århundreder hvis ikke årtusinder har været kendt for deres helbredende og afslappende effekt. Eftermiddagen vil byde på skøn og effektiv eftermiddagsyoga (1½ time) og derefter er resten af dagen til egen disposition. 

Forplejning: M / - / -
Overnatning: Palazzo Forani  

Dag 3. Den 7. september, yoga
Som de fleste dage begynder vi også denne med dynamisk morgenyoga i 1½ time. Derefter er dagen til fri disposition frem til eftermiddagens yoga. Så fik man ikke prøvet cyklerne, vandreskoene eller behandlingerne i går, så er det måske tid nu. Du kunne også være en god bog i skyggen i Palazzoets have. Om eftermiddagen vil Louise undervise en inversion klasse i 1½ time, med fokus på armbalancer og omvendte stillinger. Efter at have nydt en god aftensmad i den lune aften, som vi måske finder i fællesskab, vil vi finde ro med en aftenmeditation, der i alt vil vare ca. 1 time. 

Forplejning: M / - / - 
Overnatning: Palazzo Forani 

Dag 4. Den 8. september, yoga og vandring
Vi starter dagen med en omgang dynamisk morgenyoga enten indenfor eller udendørs - alt efter vejret. Efter morgenmaden vil der være en fælles vandretur op i bjergene på et par timer. Et bare gode vandresko eller støvler vil være fine til formålet. Vi følger den lokale, engelsk-italienske, guide, der fortæller om livet i bjerge og dale - og nyder de fantastiske udsigter undervejs. Vi vender tilbage til Casperia og har resten af dagen til fri disposition, inden vi om eftermiddagen mødes til endnu en skøn omgang yoga, hvor Louise vil overraske med et tema, der kan få tanker og krop på arbejde. 

Forplejning: M / - / - 
Overnatning: Palazzo Forani 

Dag 5. Den 9. september, yoga og fridag
Vi hilser solen og dagen velkommen med en omgang dynamisk morgenyoga på 1½ time, inden morgenmaden. Resten af dagen er til fri disposition. Måske har I lyst til en tur til Rom, en ride- eller cykeltur eller endnu en skøn behandling på stedets behandlerbriks. Vi samles til en dejlig fælles aftensmad i paladsets køkken - eller måske udenfor - og glæder os over alt, hvad vi har lært og prøvet i yogaens tegn. Efter aftensmaden og lidt tid til afslapning er det tid til Midnatsmeditation af 1 times varighed. Det giver altid en god nats søvn! 

Forplejning: M / - / A
Overnatning: Palazzo Forani 

Dag 6. Den 10. september, afrejsedag 
Hvis vi kan nå det, tager vi en omgang blid og restorativ morgen- eller formiddagsyoga, hvor vi giver lov kroppen lov til at nyde de sidste dråber af Italien og lader sindet vænne sig til at skulle tilbage mod nord. Dagens program kommer dog lidt an på, hvilke tider flyselskabet kan præsentere os for. Vi vender snuden hjem mod Danmark, forhåbentlig afbalancerede, energifyldte og smidige i krop og sind!
Forplejning: M / - / - 

Der er mulighed for at blive længere - og vi tilbyder gerne at arrangere et sådan ophold fx i et b&b i Casperia. Noget der varmt kan anbefales.

Begyndertur i Mols Bjerge

Turkode:
QDM

Rejsedato: 8. - 9. maj og 28 - 29. aug. 2010

Pris pr. person: 995 kr.

Antal dage
2 dage/1 nat (lørdag formiddag - søndag eftermiddag)

Guide: Gritt Sejr Christensen

Sværhedsgrad: 2 - moderat
Du skal gå med rygsæk med let oppakning. Der bliver en smule fællesudstyr i form af telte og lidt mad. Ca. 10-12 kg. skal du regne med at gå med den første dag. Du behøver ikke at være i form til et marathon - distancen er ikke lang, og tempoet bliver afpasset deltagerne.

Galleri

 • Casperia1
 • Casperia2
 • Casperia-bymotiv-1
 • Casperia-bymotiv-3
 • Casperia-bymotiv-4
 • Casperia-bymotiv-5
 • Casperia-bymotiv-6
 • Casperia-bymotiv-7
 • morgenbuffet
 • Hun-er-for-sej
 • God-stemning
 • Den-hellige-madonna-paa-aftentur

Mere info

Louise Krægpøth (1977)
Louise har en baggrund som designteknolog og har speciale i oplevelsesdesign. Oplevelserne som før var store koncert arrangementer, modeshows, spiseoplevelser o.a. er nu skiftet ud med yoga oplevelser, og det er her hjertet banker højest nu. Hun har været passioneret yogini de sidste 6 år, og har på baggrund af yogaen skiftet spor, og er rykket fra København til Vestjylland, og fra lederjob til yogastudie indehaver. 

Louise brænder for at give alle sine egne erfaringer og fantastiske aha oplevelser fra yogaen videre til andre, og har valgt underviser rollen som sit levebrød fremover. Hun har gennem de sidste 6 år intenst praktiseret yoga og har det seneste år undervist min. tre klasser om ugen, og for nyligt åbnet sit eget yogastudie i Søndervig, Vestjylland. På en yogatur med Louise vil du få lov at lege og udfordre dig selv, og ikke mindst få mulighed for at fordybe dig i din krop og dit sind. 

Sværhedsgrad:
Det er bedst, at du er let øvet og ikke nybegynder - det er hårdt for kroppen at lave så meget yoga som helt "grøn". Der vil både være dynamisk/kraftfuld yoga på programmet, og restorativ/genopbyggende yoga. Med udgangspunkt i hatha yogaen vil du få mulighed for at udforske og udfordre din krop, samt stifte bekendtskab med den mere meditative praksis, hvor åndedrættet får lov at bestemme fart og hårdhedsgrad. Endelig vil der være mulighed for at deltage i aftenmeditationer. I yogaen arbejder man jo også med sig selv, så det er helt normalt, hvis man føler trang til at være alene, bliver særligt glad, lidt ked eller mærker anden emotionel reaktion - på fx hverdagens stress, der nu siver ud af kroppen. 

Medbring: 
Behageligt tøj til yogaen - noget du kan strække og bøje i uden at få ondt. Medbring et lille håndklæde, som du kan tørre panden i, hvis du sveder. Regner du med at vandre, er det en god idé at medbringe vandresko eller -støvler, evt. stave og en dagstursrygsæk til vand, solcreme osv. Husk desuden Euro til bus og andet, hvis du vil ud i omegnen og se på byer, butikker eller oliven. Og en badedragt, hvis du skal med i de termiske bade.

Udflugts muligheder

Der er muligt at nå med offentlig transport til Rom. Det tager ca. 2 timer. 

Desuden kan der arrangeres andre aktiviteter, som fx ridning. Der gives hver morgen en briefing om aktiviteter, der bliver spurgt til om nogen vil booke massage eller har spørgsmål. Ring evt. inden din afrejse og hør mere.

 

 

Priser & booking

Antal dage:
6 dage/5 nætter (mandag formiddag - lørdag eftermiddag/aften)

Deltagerprisen inkluderer:  

 • Fly t/r København-Rom
 • 2 x bus
 • 2 x tog
 • 5 overnatninger på Forani Palazzo
 • 5 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x termiske bade
 • 1 x guidet vandretur
 • Lån af cykler
 • Yogaundervisning
 • Yogaudstyr - måtter, klodser og bånd
 • Travelling Heels Yoga lærer og turleder – Louise Krægpøth
 • Program og pakkeliste
 • Obligatorisk bidrag til Rejsegarantifonden.

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer og snacks
 • Personligt udstyr og beklædning
 • Ekstra udflugter og massagebehandlinger (bookes separat på stedet)
 • Forplejning, der ikke er i program
 • Forsikringer
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314