English site

Antal dage
3 dage/2 nætter (fredag eftermiddag - søndag eftermiddag)

Guide:

Sværhedsgrad: 2 - let vandring med telt
Vi overnatter i telt og bærer selv udstyr og proviant. Dagsvandringerne er overkommelige med distancer på op til 14 km.

Intro

Weekendture til Bjärehalvön ved Hallandsåsen


Disse weekendture som også er ideelle som begynderture går til det fantastiske flotte område på Bjärehalvön nord for Helsingborg. Det er virkelig kræs at vandre i dette område helt ude ved kysten, hvor Hallandsåsen møder havet.

Overnatning i telt på flotte lejrpladser
Vi overnatter undervejs på nogle fantastisk flot beliggende lejrpladser, hvor vi slutter dagene af med lejrbål og madlavning i det fri, mens vi nyder den smukke udsigt. Travelling Heels stiller alt fællesudstyr til rådighed, såsom telte, brændere, kogegrej, førstehjælp osv. Vi har også kort og kompas med, hvis du vil lære lidt om navigation. Du skal blot selv medbringe tøj, sovepose og underlag.

Rejsen starter og slutter i København og selvom det er en lang rejse for jer jyder og fynboer, så kan vi love jer, at det er hele rejsen værd. Selvom du helt sikkert er træt søndag aften, så vil dit hoved være springfyldt med energi efter en weekend med masser af flotte indtryk, frisk havluft og hyggelige sociale oplevelser.

Kort tur - let rygsæk
Da det er en weekendtur bliver rygsækken ikke så tung. Området er lidt kuperet med mange flotte steder og udsigtspunkter undervejs. Da der er  mange højdepunkter og spektakulære udsigtspunkter undervejs er turen ikke så lang, men den kan varieres, hvis deltagerne ønsker det. På turen når vi at vandre et par etaper af den kendte Skåneleden.

Disse weekendture er kendt for at være hyggelige og ikke voldsomt strabadserende. Sammenlagt går vi omkring 25 km., så der vil være tid til både hygge, snak og til at læse lidt i en bog.

Program

Fredag, afrejse fra København

Vi starter i den hektiske fredagsstemning fra hovedbanegården midt på eftermiddagen, når vi tager med tog over Malmö, Helsingborg og Båstad og er fremme med bus i Torekov omkring kl. 18.30. Kontrasten er slående. Fra den hektiske storby til den charmerende havneby Båstad, der ligger i kuperet terræn helt ned til havet.

Deltagerne skal nu sætte telte op, tænde bål og lave mad på benzinbrændere. Guiden vil forklare, hvad der er vigtigt i forbindelse med lejrslagning. Aftenen bruges  i øvrigt til almindelig hygge omkring bålet og til at lade fredagsroen falde på os. Guiden gennemgår de næste dages program.

Lørdag, vandring med udsigt til havet

Inden dagens vandring vil guiden gennemgå pakning af rygsæk og brug af vandrestave mv. for dem, der ønsker det. De friske vil også have mulighed for en morgendukkert.

Vandringen går af sti langs med kysten, der dels går langs lette cykelstier, men også i kuperet terræn. Naturreservatet Hovs Hallar er en af perlerne på Bjärehalvön, som vi passerer forbi. Det er en smuk klippekyst med høje forvitrede klipper, store stenblokke og grotter, der gennem tusindvis af år er bearbejdet af havets kræfter. Der vil også blive mulighed for indkøb af en enkelt is undervejs.

Geologisk set er området meget interessant. Vi finder blandt andet 1,8 mia år gamle amfibolit lag, der simpelthen er sprækker, der i sin tid blev fyldt op med magma fra undergrunden. Vi kender det også fra Bornholm.

I løbet af dagen vil guiden fortælle om valg af udstyr til vandring, brug af kort og kompas osv. osv. Om aftenen slår vi lejr på en lejrplads, der ligger med en flot udsigt over kysten. Her vil der ligeledes være undervisning i madlavning i det fri.

Søndag, vandreoplevelser i meget høj klasse

Denne dag skal vi gå af små stier gennem et sagalandskab, hvor der virkelig er noget for enhver smag. Der er stigninger, blødområder, sprækker osv. Man forventer hvert øjeblik, at en trold springer frem af sit skjul. Denne dag vil guiden gennemgå de ting, der mangler at blive gennemgået og samle op på det, deltagerne ønsker.

Vest for Båstad kan vi være heldige at se spættede sæler, der ligger og hviler på de sten, der stikker op over havoverfladen. På Väderø, der ligger ikke langt fra kysten, finder man Sveriges største sælkoloni på ca. 400 sæler.

Vi slutter turen i byen Båstad, hvor der måske er tid til en dukkert for de friske. Selvom dette er hjemrejsedagen, tager vi os god tid til at nyde det flotte landskab, spise frokost i det fri osv. Hjemrejse sent eftermiddag omkring kl. 15 med ankomst i København ca. kl. 18.

Galleri

 • Afsted-det-gaar
 • baalplads-ved-lejrplads
 • fugle
 • Faar-ved-Hallandsaasen
 • hvor-skal-vi-hen
 • Klar-til-afgang-fra-shelter
 • Lejrhygge-ved-shelterplads
 • Pandebroed-med-friske-baer
 • pause-med-udsigt
 • paa-vej-i-det-fri
 • simre-simre
 • skoen-udsigt
 • solidt-fodtoej
 • uden-mad-og-drikke
 • uh-hvor-det-blaeser
 • Vandrestave-i-brug

Mere info

Sværhedsgrad: 2

Turen egner sig godt til nybegyndere og andre, der gerne vil på en let weekend-vandretur. Du skal bære din egen rygsæk med proviant, sovepose mv. til 2 overnatninger, så rygsækken bliver ikke så tung. Terrænnet er let at vandre i med få stigninger.

Om lejrpladserne

Vi overnatter på de lejrpladser, der er i området, hvor der blandt andet er nogle shelters og naturligvis bålplads. Vi kan dog ikke være sikre på, at få dem for os selv, men det plejer at gå fint.

Om teltene

Vi overnatter i letvægts to-mandstelte, hvor der er indgang i begge sider og plads til lidt opbevaring udenfor teltet i en såkaldt absis. Teltene er rummelige, så du kommer ikke til at ligge helt op af din teltmakker. Travelling Heels stiller naturligvis telte til rådighed. To deltagere deles om at bære et telt.

Fællesudstyr

Dette udstyr fordeles af guiden på udrejsen og består af telte, proviant, brændere, brændstof mv. Alle deltagere forventes at have plads til fællesudstyr i deres rygsæk.

Maden

Vi laver mad i det fri på bål og brændere, så det er naturligvis begrænset med kulinariske oplevelser på en tur som denne. Vi medbringer frysetørret proviant til aften 2, men prøver at tage lidt friske grøntsager mv. med til første aften på turen. Husk at oplyse, om du er vegetar ved tilmelding.

Drikkevarer

Normalt består drikkevarerne på en tur i fjeldet af vand, men på opfordring fra tidligere års deltagere gør vi opmærksom på, at det kan være særdeles hyggeligt at medbringe lidt rødvin til aftenerne i bålets skær.

Nødvendigt udstyr:

Du kan deltage på denne tur uden særlig meget udstyr og beklædning. Du skal have følgende for at kunne deltage:

Rygsæk
Ca. 55 liter eller mere, Du skal regne med at kunne bære på ca. 10-12 kg.

Vandtætte poser
En rygsæk er sjældent 100 % vandtæt, så pak især dit tøj og din sovepose ind i poser.

Sovepose
Alt efter hvor meget en frossenpind du er - gerne med en komforttemperatur til 0 grader.

Liggeunderlag

Regntøj

Tøj til at vandre i


Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og god ankelstøtte. Husk at støvlerne skal være gået til inden turen. Stierne kan være glatte.

Feltflaske
Minimum 1 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 L danske genbrugsflasker, da de er både lette og stærke. Og måske ikke behøver at komme med hjem igen til fordel for mere plads i rygsækken på hjemturen.

Ved tilmelding fremsendes en detaljeret pakkeliste.

Priser & booking

Antal dage
3 dage/2 nætter (fredag eftermiddag - søndag eftermiddag)

Sværhedsgrad: 2 - let vandring med telt
Vi overnatter i telt og bærer selv udstyr og proviant. Dagsvandringerne er overkommelige med distancer på op til 14 km.

Deltagerprisen inkluderer: 

 • Transport fra København tur/retur
 • Fuld forplejning* fra fredag aften til hjemrejse
  Fællesudstyr; to-mands telte, brændere, kogegrej, kort og kompas, førstehjælp osv.
 • Travelling Heels guide
 • Medlemsskab af Travelling Heels medlemssklub
 • Obligatorisk bidrag til rejsegarantifonden
 • *forplejning er baseret på frysetørret mad og simpel frokost og morgenmad, men der er rigeligt af det hele.

Hvad der ikke er inkluderet:

 • Drikkevarer (udover vand naturligvis)
 • Personligt udstyr og beklædning

Min. antal deltagere: 8 personer

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2314