Artikler

En anderledes ferie til søs

Går du med en sømand gemt indeni dig selv, og kunne du tænke dig at opleve store dele af verden, så læs du blot videre.
Mange mennesker, unge som gamle, drømmer om at sejle jorden rundt – eller i bare noget af den. De vil gerne ud og opleve det Karibiske hav og alle de små øer. Men ikke alle har båden eller den nødvendige erfaring til at udøve deres drøm.

OPLEV VERDEN SOM GAST:

Du er ikke den eneste der går rundt med drømmen om en verdensomsejling, dog er det skippere som har båden og erfaringen, men mangler besætningen. Det er her din drøm kan blive opfyldt – du kan tilmelde dig som gast og sejle rundt sammen med andre eventyrlystne personer.

HVILKE KRAV ER TIL EN GAST?

Jeg har hørt om mange mennesker som gerne vil sejle med som gast, men ikke mener at de har den nødvendige sejler-erfaring. Dette er dog absolut ikke et krav. Man behøver ikke at have sejlet før, selvom det selvfølgelig er en fordel. Men man skal være villig til at lærer og deltage i det daglige arbejde på et skib.
Der er mange der tror at man bare kan læne sig tilbage og nyde turen, men faktum er at der er mange dagligdagsting der skal laves. Der skal gøres rent, laves mades, ordne ting som går i stykker undervejs osv. Man hjælpes ad alle sammen.

Jeg bliver ofte spurgt om hvad det koster at tage på sådan en tur, og det kan jeg aldrig svare på med 100% sikkerhed, da det er forskelligt fra båd til båd. Men det er ikke helt billigt. Man deles om alle udgifter til mad, forsikringer, havnepenge, brændstof, reparationer osv. Så man skal ofte regne med 4-6000 kr. per måned man er med som gast. Hertil kommer der lommepenge. Der kan ydermere komme rejseudgifter i form af flybillet til og fra skibet. Da skiber højst sansynligt allerede er på togt når du skal ombord, skal du med fly til det land hvor skibet befinder sig.
Nogen vil synes det er voldsomt dyrt, men du får tag over hovedet og mad på bordet i de måneder du er afsted, samtiddigt med at du oplever verden, får en masse sejler-erfaring og får en oplevelse for livet. Når man tager det i betragtning, så synes jeg faktisk det er en utrolig billig form for rejse.

HVORDAN FINDER MAN EN BÅD?

Når en skipper søger en eller flere gaster, slår de det op på forskellige private hjemmesider og facebook-sider. Men i stedet for at søge nettet tyndt, vil jeg anbefale dig at tage et kig på 2 af de største – udkik.dk og sejlernet.dk, hvor der er oversigter over de forskellige skibe som søger gaster.

YDERLIGERE INFORMATION

Inden du drager afsted ud på de store have, er det en god idé at lærer lidt om sikkerhed og regler til søs. Igen kan man besøge forskellige hjemmesider, men hjemmesiden Tilsøs.dk ville være et rigtigt godt sted at starte. Den bliver drevet af person som rent faktisk har sejler-erfaring, og derfor ved hvad han snakker om.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *