Tips

Ferietips: Tre ting du skal undgå på din sommerferie

I disse dage og uger drager de fleste danskere sydpå for at få det sidste af sommerens sol og varme, men selvom at mange er ivrige efter at komme af sted, så er der rigtigt mange som får ødelagt dele af deres ferie på grund af en lang række tilfældigheder. Så for at dette ikke skal ske for dig, kommer der her en kort guide med tre ting, som du bør undgå på din ferie.

1: At blive solbrændt – ødelæg ikke din nattesøvn når du går på stranden

Det første som man bør undgå, når man tager på ferie, er at blive solskoldet. Dette er uden tvivl den største feriedræber derude, men ikke desto mindre bliver mere end 30% af alle turister i sommerhalvåret solbrændt, hvilket er ærgerligt, da det går ud over resten af sin ferie. At være solbrændt betyder, at man ikke kan holde ud at være i hverken solen, eller i vandet, da vand reflekterer sollys og dermed forstærker det solens stråler og gør ondt værre. Og derudover så gør en solbrænding det sværere at sove om natten, hvilet både tærer på humøret. Så husk altid rigeligt med solcreme, eller overvej at tage lidt sol inden i tager af sted på ferie, på den måde er kroppen bedre forberedt på de varmere temperaturer.

2: At blive dehydreret – lad ikke solen narre dig

En anden ting som virkelig kan ødelægge din sommerferie, er at blive dehydreret. I år har der i flere sydeuropæiske lande været målt temperaturer på over 40 grader, hvilket har ført til at flere og flere personer er blevet indlagt på grund af dehydrering, herunder særligt turister. At blive dehydreret føles som om, at man besvimer og det kan medføre store skader på særligt arme, ben og hovedet, hvis man pludselig falder sammen. Derudover føler man sig syg og dermed kan man foruden en regning for sin indlæggelse skulle risikere at forholde sig i ro i flere dage, og så er ens ferie pludselig slut. Så husk at drikke masser af væske, eller at spise store mængder frugt. Her er særligt melon en god kilde til både væske, vitaminer og ikke mindst næring.

3: Ubeskyttet sex – undgå at få klamydia med hjem

Det sidste man bør undgå, når man tager på ferie er usikker sex. Grunden til dette er at sommeren ikke så overraskende, er det mest udbredte tidspunkt på året for klamydiatilfælde. De fleste er mere seksuelt aktiv når de rejser og hermed også danskere, men desværre er vi også det folkefærd som er dårligst til at bruge kondom. Det betyder også, at danskerne er nogle af dem der er i risikozonen for at blive smittet med blandt andet klamydia, som kan føre til barnløshed hos kvinder og nedsat frugtbarhed hos mænd. Hvis du vil vide mere om klamydia kan du finde det på denne side, men ellers vil vi blot anbefale jer at huske at pakke kondomer i kufferten inden i tager af sted.

Rigtig god tur.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *