Destinationer

Går ferien til Kreta? Så er her 5 flotte oplevelser!

Et af danskernes foretrukne rejsemål har i mange år været Kreta, hvilket der ikke er noget at sige til. Den smukke, græske ø byder på både azurblåt vand, smukke strande og et fantastisk klima for slet ikke at nævne det lækre græske køkken. Når du rejser til Kreta, er der 5 ting, som du ikke må gå glip af.

1.     Verdens ældste oliventræ

Kreta har omkring 34 millioner oliventræer. Det siges, at der er områder på øen, hvor hver eneste kvadratmeter er dækket af oliventræer. På en bjergskråning ved landsbyen Ano Vouves siges det ligeledes, at verdens ældste oliventræ har sine rødder. Man mener, at træet er mere end 4.000 år gammelt, og du kan ved selvsyn se, at det er mindst 13 meter i omkreds. I midten af træet er der hul, og her er der plads til mindst én person.

2.                                    Aptera-fæstningen

Aptera-fæstningen ligger øst for Agia Marina og var oprindeligt venetiansk. Men den er gennem tiderne blevet brugt af den græske modstandsbevægelse, og i dag er den åben for turister. Fra borgen er der en fantastisk udsig over Soudabugten og halvøen Akrotri. Ser man godt efter, kan man også stadig se skudhuller i væggen fra dengang, hvor tyskerne henrettede lokale modstandsfolk under anden verdenskrig.

3.                                    Den hvide by

Byen Sitia, som også kaldes den hvide by, ligger øst for byen Agios Nikolaos. Byen ligger lige ud til havet, og her er der en rå og barsk natur, og du kan slentre en hyggelig tur i de charmerende og atomsfærefyldte, smalle gader. Der er ligeledes en flot gåtur langs med den lange havnepromenade med de smukke palmer og mange hyggelige cafeer. Her mødes de lokale, og der er en særlig ro og uspoleret autenticitet, når de lokale mænd mødes og spiller deres daglige backgammon spil på en af havnens små cafeer.

4.                                    Elafonissi-stranden

Kreta har med sine 150 kilometer sandstrand masser at byde på, når du gerne vil nyde solen og varmen. Den smukkeste strand ligger på øens sydvestkyst, og den er et sandt paradis med sit klare, turkisblå vand og en vandkant, der er fuld af lyserøde muslingeskaller, som giver strandet en helt særlig og enestående farve. Der er altid lavvandet i den smukke lagune, og derfor er dette den perfekte strand, når der er børn med på ferien. Lidt ude i vandet er der et smukt rev, som er et perfekt sted at snorkle og nyde et særdeles smukt syn.

5.                                    Samaria-kløften

 

På Kreta finder du Europas længste kløft. Den er hele 18 kilometer lang, og den strækker sig fra sit udgangspunkt på Omalos-højsletten og hele vejen ned til havnebyen Agia på øens sydkyst. Turen gennem Samaria-kløften er en enestående men også krævende oplevelse. Hvis du har kræfter og kondition til turen, kan du opleve de mange planter, gamle pinjetræer, vilde orkideer, og du kan se de majestætiske kongeørne, som svæver over kløften og den rivende flod, som om sommeren dog mest er en rislende strøm.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *