Destinationer, Tips

Madguide: 3 franske specialiteter du skal prøve i Paris

For et par uger siden var jeg så heldig at besøge byernes by Paris, som jeg dog har lagt vejen forbi ved mange lejligheder og det bliver nok næppe sidste gang for mit vedkommende. Der er mange ting som har givet Paris prædikatet Byernes By men en af dem er helt sikkert at det er verdens kulinariske hovedstad. Der er ingen grund til ikke at udforske de franske specialiteter fremfor at spise fastfood som vi kender det herhjemmefra. Så hvis du selv kunne tænke dig et par gode steder at gå hen og spise i Paris så kommer de her.

1: Forret: Moules og frites på Avenue des Champs-Élysées

Det bliver ikke mere fransk end moules og frites på avenue des Champs-Élysées. Og dog for moules og frites er ikke en fransk ret men en belgisk ret. Men på trods af dette så finder man nogle af de bedste muslinger her. Nærmere bestemt er det restaurant Leon De Bruxelles som står bag byens bedste pommesfritter. Her får man for en fair pris både en stor portion muslinger og fritter og derudover er det muligt at vælge alverdens kombinationer som kun få steder kan matche i byen. Det er uden tvivl en god start på enhver ferie i Paris.

2: Hovedret: Bøf hos Le Grand 8 ved Sacre-Cæur

 

En anden ting man altid vil forbinde Paris med er velsmagende bøffer og netop derfor er der god grund til at være vågen hvis man skal på bøfjagt. Grunden til dette er at rigtig mange steder skruer priserne i vejret og kvaliteten følger ikke altid med. Men hvis man gerne vil have en god fransk bøf i smukke omgivelser så kan Le Grand 8 ved Sacre-Cæur anbefales. Det er en meget lille restaurant men det skal man ikke lade sig narre af for stedet er et af de travleste på disse egne og det med god grund. Udover at man kan nyde et godt måltid så er man også i stand til at nyde en af byens bedste udsigter udover det legendariske Mountmatre hvor Moulon Rouge kun ligger et stenkast fra.

3: Dessert: Crepes ved Notre Dame

Som dessert er der næsten ikke noget der er bedre end en varm papirtynd pandekage der er vædet i dejlig tyk Nutella. Jeg taler selvfølgelig om de verdensberømte franske crepes. Og de bedste i byen fås i kvarteret Ille de France, nærmere bestemt ved den berømte Notre Dame kirke. Her vil man kunne finde en lang række små lokale crepes vogne som hver aften konkurrerer på livet løs om de mange turisters gunst. Og det er måske netop den store konkurrence der er årsag til at kvaliteten her er den bedste i byen. Så hvis du ender med at sidde på en restaurant et sted tæt ved Notre Dame så kan du roligt springe desserten over og købe en crepes på vejen hjem i stedet. Du får fuld valuta for din 1 euro – det lover jeg dig.

Hvis du ikke skal til Paris foreløbig kan du dog finde et godt udvalg af fransk mad her.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *