Destinationer

Oplev en af verdens naturperler på Island

Island er en forholdsvis lille ø, der navnet taget i betragtning ikke ligner det den kaldes. Island er nemlig betragtelig grøn, og ville derfor sagtens kunne bytte navn, med den enorme isdækkede ø, der sjovt nok hedder Grønland. Island er en perle uden lige, og byder på en natur, der er i sin helt egen klasse. Øen indbyder til den aktive ferie, hvor oplevelserne i naturen ligger på en perlerække på tværs af hele landet.

Her kommer der 4 oplevelser man ikke må snyde sig selv for, hvis rejsen går forbi Island

Dyp dig i de varme kilder på rundt på øen

Der er ikke mange steder i verden der gør det muligt, at kunne dyppe sig i en naturligt opvarmet kilde. Dette kan opleves en lang række steder på Island, hvor den Blå lagune er den mest kendte af dem alle. At bade i en opvarmet kilde, er den samme følelse som at gå en tur i spa-bad. Vandtemperaturen i de varme kilder går fra 20 til 100 grader.

Den blå lagune

Tæt ved den ”store” by Reykjavik, hvor man som oftest lander hvis turen går til Island, ligger den blå lagune. Den blå lagune er en af øens største varme kilder, og virker udefra som et stort badeland, uden rutsjebaner. Temperaturen i vandet ligger i den blå lagune på mellem 37 og 39 grader.

Varme kilder længere ude i naturen

Den blå lagune er klart den mest kendte, af de varme kilder der er at finde på Island, hvilken medfører at den er besøgt af utrolig mange turister om året. Ved at vælge en af de mange mindre varme kilder der er fordelt ude i naturen, er det muligt at få stedet for sig selv, og derved få en mere naturlig og autentisk oplevelse.

Telttur omkring Skogafoss

Der findes utrolig mange vandfald rundt omkring på Island. Mange af vandfaldene ligger i ufattelig naturskønne omgivelser, og det kan derfor være svært at vælge en favorit.

Et af de vandfald som man i hvert fald ikke må snyde sig selv for er Skogafoss, der er at finde i den sydlige del af Island. Skogafoss er et storslået og utrolig flot vandfald, hvor de enorme vandmængder bugter sig ned af grønne og frodige bakker.

Det kan anbefales at tage en telttur, og med fordel lægge lejr ved siden af det store vandfald. Kan man holde larmen ud, vil synet der møder en om morgenen være noget af det smukkeste.
Ved at vælge at tage på telttur på denne kant af Island, medfører at man er nødsaget til at vandre en del. Det kan derfor anbefales at pakke så lidt, men brugbart ned i taskerne ved afrejse. Tag derfor multitool med, såsom schweizerkniv og stormkøkken, der ikke fylder alverden, men som kan varetage de nødvendige funktioner.

Oplev nordlyset der bølger hen over himmelen

Ved at tage på telttur, kan man samtidig være heldig at opleve nordlyset der bølger sig over himlen. De ufattelig smukke, og nærmest mystiske farver ses ikke flottere end på Island. Island giver med sin klare og rene luft, de bedste forudsætninger for at farverne opleves helt rent og klar.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *