Artikler

Rejsehack: Sådan kommer du sikkert hjem til Danmark uden penge

Hvis du befinder dig udenfor Danmark og ikke har penge til at komme hjem har du som dansk statsborger altid én nødløsning:

Nemlig den danske ambassade.

For alle europæiske lande i hvert fald gælder det, at de respektive landes statsborgere i andre lande kan tage til ambassaden og få et lån til at købe en flybillet, der tager dem hjem.

Du kan ikke tage ned til andre landes ambassader. Vil du have en billig ferie kan du altså ikke tage ned på den spanske ambassade for at få et lån til en flybillet til Spanien.

Men er du nede i Spanien – Tokyo, USA eller ethvert andet sted i verden med en dansk ambassade – kan du tage ned her og få hjælp til at komme hjem igen.

Hjælpen køber dig en flybillet hjem. Du kan også få hjælp til at blive transporteret til lufthavnen i det land, du befinder dig i. Når du kommer til Danmark er du dog på den selv igen og skal eventuelt have fat i familie og venner for at blive hjulpet videre, hvis du ingen penge har.

Tilbuddet om at få et lån af ambassaden er en god mulighed for de, der har mistet deres penge som følge af tyveri, har boet i lang tid i et land og nu er på røven og dem der i øvrigt gerne vil hjem til Danmark, men ikke kan.

Hvilke vilkår lånet sker til – renter og tilbagebetalingstid – ved jeg desværre ikke. Jeg gætter på almindelige vilkår for kortfristede lån. Og lad os håbe, du aldrig finder ud af det. Men i det mindste ved du nu at det kan lade sig gøre.

Se listen over danske ambassader her.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *