Artikler

Sådan får du børnene til at slappe af på flyveturen

En flyvetur med familien kan hurtigt blive en træls oplevelse, hvis først et af de små børn begynder at hyle.

Både for de passagerer der sidder rundt omkring og gerne vil nyde en stille og rolig flyvetur, men i særdeleshed også familien omkring, der haster med at få barnet til at tie stille.

Vi kigger her på et par af de ting du kan gøre for at forvandle flyveturen til en lidt mere behagelig oplevelse.

Snacks og vand

Æblestykker, rosiner og tranebær er gode at have med på flyet. Du har ikke lyst til at give et lille barn for meget sukker, for så kan barnet ikke slappe af.

Bananer er også en udmærket løsning, om end større risiko for at de ”splatter” lidt i tasken.

Hvis du har glemt mad, så køb lidt snacks om bord. Sørg blot for at undgå de mad- og især drikkevarer, der indeholder sukker.

iPad med spil og film

iPad’en er både en gave og en forbandelse for den moderne forælder. I flyet er det dog mere end gave end forbandelse.

Giv barnet en opladt iPad og lad barnet spille eller se film i løbet af turen. Det kan tage opmærksomhed fra metalkassen og det faktum, der ikke er særligt meget plads i flyet.

Overvej at købe en powerbank så du kan lade iPad’en op, hvis det er en længere flyvetur. Nyere fly som Airbus A380 kommer med en mulighed for at lade op direkte i flyet ved siden af skærmen foran dig.

Vant sengetøj og bamse

For mindre børn kan du gøre flyveturen mere behagelig ved at omgive dem med ting, de er vant til. Det kan være en bamse, deres vante sengetøj eller noget tredje.

Mangler du sengetøj? Se eksempelvis dette Minons-sæt fra ToyToy til 299 kroner. Et sikkert hit i børneværelset og tag puden med i flyet for at give en god oplevelse til barnet.

Brænd energi af inden flyveturen

Hav god tid i lufthavnen til at lade små børn løbe rundt og observere. En lufthavn er et nyt og spændende sted – og jo mere energi de kan brænde af før turen, des bedre en oplevelse bliver det for dig. Forklar dem alt de spørger om og lad dem løbe lidt omkring, men slip dem ikke af syne. Er de først blevet væk i en større lufthavn kan det være meget svært at finde dem igen.

Book sene omgange og nyd freden

Et sidste godt tip – denne gang fra BabyBusiness.dk – er at booke en sen afgang hvis du skal flyve langt. På denne måde er der større chance for at dine små børn eller babyer sover en del eller hele turen fra A til B. Morgenture er næsten det værste, for her er chancen for at børn falder i søvn eller slapper godt af mindst.

Du finder de billigste flybilletter morgen og aften – gå efter aften hvor muligt.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *