Artikler

Uheld på ferien? Sådan håndterer du det

At rejse er at leve – men også at løbe en risiko. Hvis du rejser til nye og spændende områder, er der masser af oplevelser i vente. Dog er det ikke alle lande, som har et ligeså velfungerende samfund som i Danmark. Hvis din ferie byder på en ulykke, er der en række ting, som du selv kan gøre. I denne artikel får du råd og vejledning til at tackle en akut ulykke, og råd til hvad du kan gøre på længere sigt.

Uheld på kør-selv-ferien

At komme ud for et uheld på kør-selv-ferien er langt fra en fornøjelse. Men hvis du lærer, hvordan du skal forholde dig efter et uheld, kan du undgå panik. Hvis dit uheld er selvforskyldt, er der ikke andet at gøre end at ringe efter hjælp. Der findes flere danske virksomheder, som tilbyder omstilling, så du i samarbejde med disse kan finde frem til den nærmeste hjælp og få bilen på værksted hurtigst muligt. Hvis du har en smartphone, kan du ligeledes google dig frem til den nærmeste hjælp. Hvis uheldet har medført tilskadekomne, skal du straks ringe akut. Hvis du ikke kender akutnummeret i landet, kan du ringe 112, hvorefter de vil give dig de korrekte oplysninger.

Hvis du bliver involveret i et færdselsuheld, hvor der er andre billister indblandet, er det vigtigt at få nøjagtige oplysninger om modparten for at sikre den efterfølgende sagsbehandling. Her skal du huske at notere tidspunkt og sted for ulykken, navn og adresse på modparten, registreringsnummer på modpartens bil, forsikringsselskab og policenummer på modparten, samt få en kopi af politirapporten, hvis politiet er involveret. Når du kommer hjem til Danmark, skal du straks kontakte en erstatningsadvokat, som kan hjælpe dig videre i sagsbehandlingen og måske sikre dig en erstatning. Ved at klikke her, bliver du omstillet til en dygtig erstatningsadvokat.

 

Uheld på skiferien

Mange kommer ud for et uheld på skiferien, da ski er en farlig og risikabel sportsgren. Derfor skal du have styr på din forsikring, inden du tager på skiferie – ellers kan ferien komme til at koste dig dyrt. Her er det vigtigt at undersøge, hvorvidt din årsrejseforsikring gælder på skiferie, eftersom flere årsrejseforsikringer ikke dækker skiuheld.

Hvis du skulle komme ud for et uheld på skiferien, skal du straks kontakte den lokale læge. Skiulykker kan være alvorlige, og det er derfor vigtigt at blive undersøgt omgående. Hvis lægen giver dig forbud mod skikørsel efterfølgende, er det ligeledes vigtigt, at du overholder disse råd.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at blive transporteret til Danmark akut. Her er det vigtigt at notere sig, at der netop er vedtaget en række nye regler på området. Staten dækker ikke længere udgifterne til hjemrejsen – dette må du eller din rejseforsikring finansiere.

About Travelheelswebmaster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *